SEGRE
El Diccionari etimològic de la llengua catalana de Joan Coromines narra les aventures dels mots catalans com la millor de les novel·les. De ‘clot’ diu que és pre-romà i que està relacionat amb d’altres de sentit similar en grec, prussià o ...

El Diccionari etimològic de la llengua catalana de Joan Coromines narra les aventures dels mots catalans com la millor de les novel·les. De ‘clot’ diu que és pre-romà i que està relacionat amb d’altres de sentit similar en grec, prussià o ...CNL

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El passat 28 de febrer, es va presentar la campanya “Al Clot, en català!” a la plaça del Clot de les Granotes. Els parlaments van anar a càrrec dels artífexs de l’efemèride, l’Associació de Veïns i Comerciants del Clot, el Centre de Normalització Lingüística de Lleida i la Regidoria de Consum, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Lleida.

Per la seua banda, les diverses associacions i entitats del barri van oferir una mostra de les activitats culturals que despleguen. “Al Clot, en català!” vol estendre els serveis del CNL més enllà de les parets de la seu que l’enclaustra.

Per començar els Comerços Aprenents. Com que som conscients que els comerciants tenen dificultats horàries per assistir a cursos de català, aquest programa desplaça un tècnic en normalització lingüística als establiments que tenen mancances a l’hora d’atendre en català i els ofereix una mínima formació que ho pal·liï.

El segon servei és el SAL (Servei d’Assessorament Lingüístic). S’adreça sobretot al sector socioeconòmic perquè disposi d’una atenció lingüística professional.

Així doncs, comerços, empreses, entitats o associacions poden fer supervisar tot allò que redacten de manera ràpida i gratuïta. El SAL corregeix l’error i garanteix la qualitat lingüística perquè tant el CNL com la Paeria sabem que, unificant criteris, es referma la cohesió i la fortalesa del conjunt.

Per aquest motiu, si el teixit econòmic de la ciutat s’expressa en una llengua efectiva i unitària, acumularà un altre element de prestigi.La dinamització conforma el tercer servei de la campanya. Aristòtil va dir que la ciència més important del món era la més inútil, la que prova de convertir el temps de lleure en un actiu per a la realització personal i col·lectiva.

Per això, si som conscients que al CNL se’ns coneix sobretot pel nostre servei més pràctic, els cursos de català per a adults, heu de saber que també dediquem moltes energies al vessant lúdic de la llengua. Així, menem un voluntariat lingüístic i trobades per jugar en català; oferim tallers que analitzen la història i la societat per justificar els usos idiomàtics i sessions que donen a conèixer els tresors de la cultura catalana.

Finalment, despleguem clubs de lectura i tertúlies com a espais per a la pràctica.Heus ací el CNL: un cos i quatre extremitats. Ensenyament, Comerços Aprenents, SAL i cultura.

I des del 28 de febrer, s’estendran, del Clot, a la resta dels barris de Lleida amb l’únic objectiu de contribuir a la convivència tot subratllant la riquesa més gran que posseïm i que compartim: el patrimoni comú.

tracking