SEGRE
Youtube sona molt bé

Youtube sona molt béSEGRE

Creado:

Actualizado:

Per En els últims anys

, el panorama musical lleidatà ha aconseguit un lloc més enllà dels límits de Ponent amb la consolidació d’alguns artistes i l’esclat de nous fenòmens. Un d’aquests exemples és Koers, un grup de reggae lleidatà que va ser escollit per compondre la cançó de l’estiu de TV3 l’any passat: Despertem el món. Des de llavors ha tret un disc i ha estat tot l’estiu fent concerts arreu de Catalunya. Aquest i altres casos fan que un total de 15 cançons creades o interpretades per artistes lleidatans acumulin més de 100.000 visualitzacions a Youtube.

La cançó que lidera la llista és Indomable (2017) de Lorena Gómez, amb més d’1,5 milions de visualitzacions a la plataforma i molt al davant dels altres temes. Tot i guanyar l’edició del 2006 d’Operación Triunfo, la cantant lleidatana va aconseguir el seu gran èxit després del pas per Tu cara me suena 2017, quan va llençar aquest single que va ser escollit per RTVE com a cançó oficial del Tour de França. Posteriorment, Lorena va publicar Vulnerable a ti (2017) i Bórrame el recuerdo (2018), dues cançons amb menor repercussió, però que també entren en aquest rànquing.

Tot i no ser el primer, Lo Pau de Ponts és l’artista que aporta més cançons a la llista, amb un total de sis. Les seves paròdies musicals el van fer saltar a la fama l’estiu del 2016, quan va versionar Duele el corazón d’Enrique Iglesias, sota el títol La nòvia estiueja a Salou (581.895 visualitzacions). Això no va ser flor d’un dia, ja que l’estiu següent es va superar a ritme de Despacito, a l’aconseguir 676.916 visites i el segon lloc en aquesta classificació, amb A poc a poc. Des de llavors, és col·laborador de ràdio i segueix fent sàtira amb noves cançons.

La cançó que ocupa el tercer lloc és Vuela, del nou disc de Koers, en col·laboració amb Macaco, que ha aconseguit 624.824 reproduccions. Aquest no és l’únic èxit del grup de reggae, ja que tres cançons més compten amb més de 100.000 visites. La llista es completa amb el rap Perdón, me equivoque de planeta de Pablo Hasel y Mi amigo José de República Ska.

Youtube sona molt bé

Youtube sona molt béSEGRE

Youtube sona molt bé

Youtube sona molt béSEGRE

tracking