SEGRE
Appunta, anem per feina

Appunta, anem per feinaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Per

Appunta,

una eina creada per l’ajuntament de Lleida l’any 2017 amb l’objectiu d’apropar els serveis urbans municipals a la ciutadania i que va obrir una nova porta de comunicació directa entre la Paeria i els ciutadans, ha tingut un creixement espectacular en els darrers tres anys, passant de 314 entrades el 2018 a 2.182 durant el 2020. Tot i que l’ajuntament continua tenint oberts els canals tradicionals de comunicació amb el ciutadà, com l’e-mail, el telèfon o l’anomenada Bústia Ciutadana, la facilitat d’ús de l’aplicació ha fet que avui dia la majoria d’interaccions entre la institució i els lleidatans entri ja per l’Appunta. Fonts municipals han explicat que objectiu és que aquesta aplicació sigui la d’ús prioritari a l’hora de comunicar una incidència.

La majoria de queixes, suggeriments o reclamacions dels veïns a través de l’aplicació són per qüestions relacionades amb la Via Pública, paviments o mobiliari urbà que representen el 24 per cent de les comunicacions. Segueix Parcs i Jardins amb un 22 i Neteja Urbana amb un 15 per cent.

A finals del mes de desembre la Paeria va actualitzar l’aplicació amb l’Appunta 2.0 que ha obert noves possibilitats d’interacció amb els ciutadans ja que ha incorporat tot un apartat dedicat a l’Horta de Lleida que permet als veïns poder especificar més la seva queixa o comunicació, cosa que pot fer més eficaç la resolució final. I és que quan entra una incidència a través de l’aplicació Appunta, la resposta de l’ajuntament és automàtica i immediata.

D’altra banda, en la gestió de l’aplicació hi ha una persona al departament d’Urbanisme, que s’encarrega d’atendre els ciutadans tant si la incidència que comuniquen s’ha resolt com si per qualsevol circumstància no s’ha pogut resoldre en un termini de temps determinat.

En aquests moments les incidències que entren per l’Appunta i que es resolen amb una major rapidesa són les relacionades amb tota la xarxa d’aigua i clavegueram. En aquest mateix grup, en el qual s’actua de forma ràpida, també hi ha la neteja i totes les qüestions o incidències relacionades amb l’enllumenat públic.

Pel que fa al global de resolucions d’interaccions que van entrar per Appunta, durant l’any 2018 es van resoldre el 88 per cent. L’any següent van ser del 82 per cent i l’any 2020 el percentatge va baixar al 53 per cent. La davallada en les resolucions es deu, principalment, al fet que durant l’any passat van créixer de forma espectacular les incidències comunicades pels veïns a causa de la pandèmia.

Aquesta crisi sanitària sense precedents va provocar l’aturada quasi total de molts dels serveis ciutadans, especialment tots els relacionats amb parcs i jardins o petites obres de desperfectes a la via pública.

Per tenir accés a l’aplicació Appunta, només cal que l’usuari se la descarregui al mòbil de forma totalment gratuïta.

Appunta, anem per feina

Appunta, anem per feinaSEGRE

tracking