SEGRE

2.0

Judith Serra “Rebo missatges cada dia de gent que compra els llibres que mostro al meu perfil”

Judith Serra “Rebo missatges cada dia de gent que compra els llibres que mostro al meu perfil”

Judith Serra “Rebo missatges cada dia de gent que compra els llibres que mostro al meu perfil”SEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Judith Serra és una jove lleidatana que, a més d’exercir com a psicòloga, és creadora de continguts a les xarxes socials i una àvida lectora. El seu perfil d’Instagram (@loslibrosdejuliet), des d’on prescriu i ressenya els llibres que llegeix a la comunitat que a poc a poc ha anat creant, acumula ja més de 47.000 seguidors. Així, ella mateixa es defineix com a bookstagrammer, una influencer que mostra la seua passió per la literatura creant continguts sobre les obres que va llegint i que col·labora amb editorials i autors per donar a conèixer els seus llibres. A més d’un perfil a Instagram, també té Tik Tok, blog, Facebook i perfil a Goodreads –lloc on penja totes les seues ressenyes–, eines que utilitza per interactuar amb el seu públic i donar a conèixer les ressenyes literàries que elabora a partir dels llibres que llegeix.

Quan va començar amb el ‘bookstagramming’?

Vaig començar el 2017, anteriorment ja tenia el blog i quan va començar el boom d’Instagram vaig obrir un compte personal, arran d’aquest vaig descobrir noies angleses i d’arreu d’Espanya que es dedicaven a fer fotografies dels llibres que llegien i compartien les seves opinions. Vaig començar a seguir algunes noies i vaig decidir obrir la meva, aleshores érem molt poques les que ens dedicàvem a això en aquesta xarxa social.

Per què el nom de LoslibrosdeJuliet?

Quan vaig obrir l’Instagram dedicat als llibres no volia posar un nom que la gent associés a la meva persona, ja que al principi ho feia de manera anònima. Un dels meus clàssics preferits és Romeu i Julieta així que el nom va sorgir una mica d’aquí.

Segueix alguna estratègia a l’hora de publicar a les xarxes?

No segueixo cap estratègia en concret, intento estar al dia de les coses que potencia Instagram, ja que és la xarxa que més utilitzo i també publicar amb regularitat. Els meus seguidors valoren la sinceritat de les meves opinions així que intento transmetre-ho a les meves publicacions.

Creu que influeix en les lectures dels seus seguidors?

Sí, per descomptat. Rebo missatges cada dia de gent que compra els llibres que mostro, encara que no hagi pujat la meva opinió. Altres esperen a veure si m’ha agradat per comprar-lo o no. També organitzo lectures conjuntes i hi participa molta gent.

Quant de temps dedica a la setmana a les xarxes socials?

Molt temps, et diria que unes quatre hores diàries a més de llegir els llibres. Crear contingut i que aquest sigui de qualitat comporta molt temps. També has d’estar al dia de les novetats, llibres que es publicaran, els missatges que m’envien tant seguidors com editorials i marques. S’inverteix molt temps, però m’agrada i no m’importa passar-hi hores.

És Instagram un bon aparador per a la literatura?

Instagram és un bon aparador per a qualsevol tipus de negoci, ja que aquest és molt visual i capta l’atenció del públic; això sí, el contingut ha de ser de qualitat perquè funcioni.

Quin llibre està llegint ara mateix?

Ara mateix tres: El Delta de Venus d’Anaïs Nin, Brujas y Nigromantes. Hermandad de Raquel Brune i Después de Stephen King.

.

tracking