SEGRE

Intel·ligència artificial per cuidar el planeta

Noves funcions de Google per fer un ús més sostenible dels seus serveis

Google maps. L’any que ve, indicarà la ruta que contamini menys si l’hora d’arribada és similar a la ruta més ràpida.

Google maps. L’any que ve, indicarà la ruta que contamini menys si l’hora d’arribada és similar a la ruta més ràpida.PXHERE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El gegant Google es va comprometre l’any passat a prendre mesures per fer funcionar els seus centres de dades i campus amb energia lliure de carboni abans del 2030, i ara l’empresa s’ha compromès que les persones comptin amb informació per poder prendre decisions diàries que els ajudin a ser més sostenibles, com les rutes ecològiques de Maps o les emissions de carboni d’un vol a Flights.

En aquest sentit, Google Flights, el cercador de vols de Google, proporcionarà informació sobre les emissions de carboni de cada vol, fet que permetrà a l’usuari conèixer la petjada de carboni del seu desplaçament en avió i trobar ràpidament els vols menys contaminants.En la mateixa línia, a partir de 2022 Google Maps indicarà per defecte a Europa la ruta menys contaminant, sempre que l’hora estimada d’arribada sigui similar a la de l’itinerari més ràpid. Aquesta funció, ja disponible als Estats Units, permetrà evitar cada any més d’un milió de tones d’emissions de carboni –cosa que equival a retirar més de 200.000 vehicles de la carretera–, segons els càlculs de la companyia.

En paral·lel, Google estudia la manera de fer les rutes urbanes més eficients. En una fase inicial d’investigació, ha utilitzat la intel·ligència artificial per millorar el funcionament dels semàfors i ha realitzat una experiència pilot a Israel per predir les condicions del trànsit i fer que els semàfors funcionin de manera més eficient.

Així, s’ha registrat una reducció d’entre el 10% i el 20% en el consum de combustible i en el temps d’espera dels encreuaments. Actualment la companyia ha iniciat converses per implementar aquest sistema a Rio de Janeiro i altres ciutats.Pel que fa als hotels, mostrarà informació sobre el compromís d’aquests establiments amb el medi ambient, com la reducció de residus, les mesures de conservació de l’aigua i les certificacions Green Key o EarthCheck.Per altra banda, hi haurà opcions per ajudar els usuaris a prendre decisions més sostenibles a l’hora de comprar productes de consum massiu, començant pels electrodomèstics.

D’aquesta manera, al buscar dispositius que consumeixen molta energia com forns, rentavaixelles o escalfadors d’aigua, les suggerències a la pestanya de Compres els ajudaran a afinar la recerca a opcions rendibles i sostenibles.

Google maps. L’any que ve, indicarà la ruta que contamini menys si l’hora d’arribada és similar a la ruta més ràpida.

Google maps. L’any que ve, indicarà la ruta que contamini menys si l’hora d’arribada és similar a la ruta més ràpida.PXHERE

tracking