SEGRE

2.0

Carla Galeote “Amb alguns vídeos que he penjat a les xarxes m'he sentit amenaçada”

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Es diu Carla Galeote, té 21 anys i és de Lleida. Estudia dret i, tot i que no es considera influencer, té quasi el doble de seguidors a TikTok que els habitants que hi ha a la capital del Segrià. Allà hi parla i opina sobre política, feminisme o la realitat dels joves. No fa ni un any que s’hi va crear el compte perquè s’avorria durant el confinament i ja hi acumula més de cinc milions de likes i diversos vídeos amb més d’un milió de visualitzacions. Conversem amb ella sobre la seua experiència a les xarxes socials, que no està exempta de polèmiques.

Quins són els temes que acostuma a tractar? Sempre acostumo a tractar els mateixos i que fan referència els drets humans: el feminisme, l’antiracisme, l’antifeixisme, la salut mental i d’altres temàtiques que són a l’agenda del dia com poden ser les restriccions per la Covid-19 o l’educació. Temes que em generen inquietuds o que els mitjans convencionals deixen molt al marge.

Segueix alguna estratègia a l’hora de publicar continguts? No. Només em mantinc informada al meu dia a dia i quan alguna notícia em genera una reacció, automàticament faig un vídeo. De vegades puc estar setmanes sense penjar res.

Com es va fer viral? Amb el primer vídeo que vaig fer el 8 de març de l’any passat. Era un vídeo on no sortia jo i que tractava sobre la llibertat d’expressió. Sempre m’ha agradat molt el debat i l’opinió política, abans de crear-me TikTok ja era activa a Twitter.

Guanya diners amb les xarxes socials? Soc autònoma però no monetitzo les meves xarxes socials, sinó que ho faig a través dels contractes que em surten a partir d’aquestes. A vegades faig xerrades sobre feminisme o col·laboro amb entitats tant del sector privat com públic alineades amb els meus valors.

Quantes hores dedica a la setmana a les xarxes? Molt poques, no acostumo a interactuar massa amb la gent. Si és època d’exàmens, per exemple, les deixo aparcades.

Alguns dels seus vídeos han generat polèmica. S’ha sentit mai amenaçada? Sí, amb bastants. L’últim cop va ser el 12 d’octubre, quan vaig fer un vídeo sobre el dia de la Hispanitat. També recordo un altre on parlava de la selecció espanyola. Normalment, quan toco temes “patriòtics” és quan es desperta més l’agressivitat de certs col·lectius.

Li agradaria dedicar-se a la política en un futur? Quan era adolescent sí que era una cosa sobre la qual rumiava molt, però des que vaig trobar el meu espai a les xarxes socials, he vist que hi ha altres maneres de participar en la vida política sense estar vinculada a cap partit. El que tinc clar és que vull dedicar-me als drets humans, sobretot a nivell legislatiu.

tracking