SEGRE

Passarel·la de peluts

Gossos molt guapos a l’instagram del centre d’estètica canina Perrucania, de Lleia

Gossos molt guapos a l'instagram del centre d'estètica canina Perrucania, de Lleida

Gossos molt guapos a l'instagram del centre d'estètica canina Perrucania, de LleidaPerrucania

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Per a molta gent, els gossos són el millor amic possible. Gràcies a les seues aptituds socials, han encaixat amb el nostre estil de vida fins al punt que entre ells i nosaltres s’arriben a establir forts vincles emocionals. La lleidatana Iris Español, amant dels animals i propietària de Perrucania –un centre d’estètica canina ubicat al barri lleidatà de Balàfia–, es dedica amb cos i ànima a cuidar aquests animals oferint-los una atenció personalitzada que té en compte la seua raça i les característiques del seu pèl. El seu compte d’Instagram, @perrucania, és una autèntica passarel·la de pentinats canins, a més d’una eina de comunicació i de feina per relatar el seu dia a dia a la perruqueria i gestionar les cites amb els clients. Ara ja fa més de sis anys que s’hi dedica, i per exercir aquesta professió va decidir titular-se i encara se segueix formant per tal de tractar de la millor manera tot animal que entri per la porta del centre. “Tot i que acostumo a treballar amb gossos, puntualment he tingut conills o cobais”, explica l’Iris, que reconeix que “treballar amb gats resulta molt complicat, ja que són molt més nerviosos i normalment un veterinari els ha de sedar abans”.

Aquesta professional de la bellesa canina assegura que l’amor que li donen els animals mentre els atén és “la millor moneda amb què em poden pagar la feina que faig”, tot i que assegura que a vegades hi ha gent que té “expectatives poc realistes sobre els pentinats que se li poden fer a la seua mascota segons el tipus de pèl”. “Hi ha molta gent que veu depèn de quines coses a internet que estan manipulades i et demanen pentinats surrealistes”, explica rient, i afegeix que “sempre tinc en compte quin pentinat vol l’amo, però tampoc vull fer-li malbé el pèl ni la pell a l’animal”.

Les imatges que hi ha al seu compte d’Instagram, en canvi, són cent per cent reals, i a totes hi apareixen gossos amb una expressió de satisfacció. Ja hi acumula més de 1.600 seguidors, i de tant en tant aprofita per fer-hi concursos o algun sorteig. En aquest sentit, recentment va sortejar una sessió de fotos per als peluts de la casa. Aquesta es va realitzar a través de @fotocania, un projecte que ha engegat juntament amb la fotògrafa Ares Alcaina i que també ofereix sessions conjuntes d’amos i mascotes. “M’agrada plasmar a les xarxes l’essència de la perruqueria, que es vegin als animals ben atesos i feliços”, assegura.Paral·lelament, des de fa poc més d’un mes la presència del seu negoci a internet es complementa amb la pàgina www.perrucania.com. A través del web, els clients poden comprar qualsevol dels productes de la botiga, sol·licitar informació per a les sessions de fotos de Fotocania o demanar hora per a una sessió de perruqueria per al seu animal. “La comoditat de poder reservar cita a través de la pàgina web m’ha permès captar nous clients, crec que el web és el futur i negocis petits com el meu s’han d’adaptar a les possibilitats que ofereix”, conclou.

Gossos molt guapos a l'instagram del centre d'estètica canina Perrucania, de Lleida

Gossos molt guapos a l'instagram del centre d'estètica canina Perrucania, de LleidaPerrucania

Gossos molt guapos a l'instagram del centre d'estètica canina Perrucania, de Lleida

Gossos molt guapos a l'instagram del centre d'estètica canina Perrucania, de LleidaPerrucania

tracking