SEGRE

Els bessons catalans que arrasen als EUA

Reconeguts com els millors creadors globals als MTV Milennial Awards de l’any 2021

IvÁn i Emilio. Els germans Martínez han aconseguit 35 milions de seguidors a TikTok

IvÁn i Emilio. Els germans Martínez han aconseguit 35 milions de seguidors a TikTok3AW

Publicado por

Creado:

Actualizado:

De família humil, van aconseguir la fama quan l’estrella de Disney Channel Jake Paul els va oferir unir-se al seu equip a Los Angeles el 2017. Allí van arribar a facturar més d’1 milió d’euros en un any i des de la pandèmia creen contingut des de casa seva a Barcelona.

I és que Iván i Emilio Martínez (o Martínez Twins, com els coneixen a les xarxes) han aconseguit 35 milions de seguidors a TikTok, 28 a Instagram i més d’un milió de subscriptors a YouTube, i s’han convertit en tot un fenomen de masses entre els joves de Llatinoamèrica i els Estats Units. Reconeguts internacionalment com els millors creadors globals als MTV Millennial Awards 2021, imposant-se a creadores com Lele Pons o Charlie d’Amelio, la tiktoker amb més seguidors del món (136M), els germans porten entretenint els seus seguidors en xarxes des dels 16 anys, però al seu país d’origen encara no són tan coneguts.

Des de lipsync i balls a reptes i videojocs, els dos joves de 22 anys van començar publicant les bromes que es feien l’un a l’altre. “La nostra mare va vendre les seves joies per comprar-nos una càmera amb què gravar els nostres vídeos. Al cap d’un mes, vam rebre una invitació per anar a Los Angeles com a youtubers.” La proposta va arribar per missatge privat de part de Jake Paul, un dels primers creadors de continguts en línia que havia saltat a la fama de la mà de Disney Channel, i que va viatjar fins a Barcelona per convèncer la mare dels bessons que era una bona oportunitat.

Així doncs, el 2017 es van convertir en els únics membres estrangers del recent format Team 10, un grup de creadors de continguts que vivien junts en una mansió al barri Los Angeles de Calabasas, un experiment centrat a desenvolupar sinergies per catapultar la marca d’una dotzena de joves. Durant la seva estada a la mansió van facturar més d’un milió d’euros, tot i que no van a arribar a veure tots els diners que els corresponia. Però l’experiència els va donar milions de seguidors, sobretot de Llatinoamèrica, on han fet diverses gires. A la tornada a Espanya el 2020 en l’inici de la pandèmia, van decidir muntar el seu propi equip de creadors, batejat com a Team Ken. Durant la quarantena es van dedicar a TikTok, arribant a acumular més de 35,3 milions de seguidors.

Des de llavors, han col·laborat amb altres creadors i han tret tres singles de música urbana i electrònica. Entre els nous projectes, acaben de llançar-se a Twitch amb una maratoniana emissió en directe de 32 dies. “Si hem aconseguit tants seguidors és perquè molts es veuen reflectits en nosaltres. Als nostres fans els agrada interactuar amb persones que comparteixen les seves passions, parlen com ells i s’hi assemblen”. 

  • Publicacions: han publicat tres singles, Así te quiero ver, La Dieta i Paraíso.
  • Reconeixements: Premi al millor creador global als MTV MIAW de 2021. Premi al millor creador internacional als BreakTudo Aeards 2021.
tracking