SEGRE

Sexenni: El grup de música que ha passat de les xarxes a l'escenari

El jove grup lleidatà Sexenni debuta amb el seu primer àlbum després d'haver guanyat popularitat a les xarxes

De les xarxes a l’escenari

De les xarxes a l’escenariSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Són joves, però s’estan fent grans a un ritme vertiginós. Es tracta de la banda lleidatana Sexenni, que just fa un mes que ha debutat amb el seu primer àlbum Retrats (Delirics, 2022), i que ara està fent la seua primera gira, que va començar a la capital de Ponent. El grup està format per set persones: Pep Saula (baix i productor); Xavi Pons i Andrés Sánchez (cantants); Roc Bellostas (saxòfon); Albert Melcion (trompeta); Ricard Perpinyà (bateria) i Marc Monclús (guitarra). Tots són nascuts entre el 2001 i el 2002 i van començar amb aquest projecte musical quan encara cursaven secundària. “Ens hem anat movent d’una manera més seriosa des del 2019, quan vam fer el tema Crema catalana juntament amb l’artista Yung Rajola, també lleidatà”, explica l’Andrés, que afegeix que “som molt proactius, i el fet de tenir ja certa repercussió a les xarxes socials ens ha anat molt bé per encarar el disc”. I és que no és per a menys, ja que ara fa unes tres setmanes que la seua cançó De lao, va entrar a La Llista d’èxits de Flaixbac, i a poc a poc està escalant posicions.Per cert, la cançó es pot votar a www.flaixbac.cat/la-llista.

L’Andrés explica que, tot i ser força novells en això de la música, des de Lleida Town, la seua primera cançó, el grup va ser força viral. En aquest sentit, han après a utilitzar la força que donen els videoclips, ja que tenen comprovat que les cançons, quan van acompanyades de videoclip, tenen una millor rebuda entre el públic. És per això que amb l’últim disc n’han gravat dos, Tengo i De lao, que junts acumulen més de 50.000 visites, i tota la resta de cançons les han complementat amb videolyrics, que són vídeos animats amb les lletres dels temes. Cal destacar que pràcticament totes les seues peces audiovisuals han sigut gravades a Lleida i el grup sempre procura treballar amb gent del territori. “Ens agrada buscar talent a la nostra ciutat, ja que hi ha molta gent jove que fica passió a les coses que fa”, diu l’Andrés, que destaca que “volem agrair a tothom que ens ajuda a tirar el projecte endavant com el Pau Aguilà i l’Alba Muñoz, els nostres inseparables càmeres, l’Àlex Alcalde, la Laura Fuentes i la Sara Silva, entre molts altres, que ens van ajudar amb la producció del videoclip de Tengo”.

Així mateix, en aquest últim disc, que de fet és el seu primer, barregen diferents estils musicals com música urbana, rumba, pop i melodies trompeteres. “A les cançons parlem de desamor, festa, l’amistat i les relacions humanes”, diu l’Andrés, que remarca que “sobretot parlem sempre des d’una perspectiva alegre i amb humor, ja que la música per nosaltres és una manera de transmetre bon rotllo”. “L’esforç i la constància d’anar produint cançons i fer el que més ens agrada és el que els ha permès anar creixent a poc a poc”, conclou.

El primer concert d’aquesta gira va ser a La Boîte el passat 11 de març. Així mateix, la setmana passada van protagonitzar un concert a la sala La Nau, a Barcelona, i el proper dia 9 de maig actuaran a la festa major de Lleida.

tracking