SEGRE

La lleidatana Noemí Pernau s'ha convertit en influencer de la decoració mostrant casa seua

Una casa de revista... A Instagram

Una casa de revista... A InstagramSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Durant els mesos de confinament de l’any 2020, internet es va convertir per a molts en un hobby que en alguns casos els va permetre superar la distància física imposada degut a la Covid-19. La Noemí Pernau, de Tàrrega, va obrir-se un compte a Instagram per compartir amb tot el món una de les seues grans passions: l’interiorisme.

A dia d’avui, el seu compte (@home.deco.npernau) acumula ja més de 26.300 seguidors, i el que és curiós del seu perfil en aquesta plataforma és que quasi tots els escenaris es troben sota el mateix sostre, casa seua.

Tot i que la Noemí va estudiar interiorisme, mai ha exercit com a tal, tot i que sí que ha treballat com a delineant juntament amb arquitectes, en botigues de mobles i dissenyant cuines i banys per a una constructora. Així mateix, ha convertit el que va estudiar en el seu hobby, un hobby que li treu un bon grapat d’hores a la setmana.

“El meu home sempre em renya perquè diu que passo massa hores connectada, ja que cada imatge em pren una bona estona”, explica aquesta targarina, que afegeix que “cada post s’ha de pensar i preparar bé, a més les fotos s’han d’editar i etiquetar correctament per tal d’arribar al major nombre de gent possible”. Però no tot acaba aquí, sinó que la Noemí remarca que Instagram només et dona visibilitat sempre que interactuïs amb altres comptes, fet que li suposa encara més temps –més de quatre hores diàries– a fi de contestar missatges dels seus seguidors, penjar històries.

Aquesta instagramer aprofita totes les hores que dedica a investigar el món de la decoració per compartir ofertes i consells a usuaris que la segueixin. Tot i que es tracta d’una casa famosa, la Noemí reconeix que mai acaba d’estar totalment al seu gust.

“És el que ens passa a la gent d’aquest món, que quan acabem amb un racó volem començar amb un altre”, diu. Així mateix, assegura que també ho veu com que “la casa evoluciona amb mi i els meus fills depenent de les nostres necessitats, ja que el que ara és una sala perquè juguin, el dia de demà potser tindrà una altra funció”.

“Es tracta també d’experimentar amb la finalitat de trobar la teua essència”, afirma. Com a bona influencer, a vegades també fa col·laboracions amb blogs del sector i marques.

A canvi de visibilitat mostrant maneres d’usar alguns productes en la decoració d’una casa, ella se’ls queda. Fins i tot no fa gaire li van fer un reportatge al popular portal www.elmueble.com, on sortia ensenyant els diferents espais de la seua llar, que ella mateixa defineix com d’estil nòrdic minimalista.

Però no tot sempre és tan maco, atès que per tots és sabut que a les xarxes hi ha molts usuaris que destil·len odi, i el món de la decoració, tot i que costi de creure, no n’és pas una excepció. La Noemí explica que, quan va començar a guanyar visibilitat, molta gent la va acusar de comprar seguidors o li arribaven missatges privats desagradables.

A més, alguns dels seus posts que s’han fet més virals també han rebut crítiques i comentaris negatius sobre els seus gustos. Tot i que en part això és degut al fet que arriben a molta gent que no té afinitat amb el seu compte, ja que no li sol passar amb els seus seguidors. Per això, la Noemí conclou que s’ha de fer cas omís a les crítiques destructives i “posar en valor i estar orgullós de la feina que fa un mateix”.

Una casa de revista... A Instagram

Una casa de revista... A InstagramSEGRE

Una casa de revista... A Instagram

Una casa de revista... A InstagramSEGRE

tracking