SEGRE

2.0

Denise Borraz: “Les meves xarxes són una plataforma educativa”

Denise Borraz “Les meves xarxes són una plataforma educativa”

Denise Borraz “Les meves xarxes són una plataforma educativa”SEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Amb disset anys va marxar cap als Estats Units perquè el seu somni era ser actriu. Tot va començar quan amb només vuit anys va pujar a un escenari amb la companyia de teatre Toar. La lleidatana Denise Borraz ara viu a Los Angeles i ha estat nominada als premis Viva la Música com a influencer del 2022. El seu treball a les xarxes socials acumula quasi 1,5 milions de seguidors a TikTok i desenes de milers a Instagram.

Quan i per què decideix anar-se’n cap als Estats Units?

Vaig arribar a Nova York el 2014, quan tenia 17 anys. A casa, els pares em van recolzar perquè van veure que la meva idea de ser actriu no era fruit d’un somni infantil i em van ajudar amb la condició que fes estudis universitaris, aquell va ser el tracte. No va ser fàcil. El procés durant aquells tres anys de preparació per passar les proves, i aconseguir beques per poder pagar els estudis als EUA, va ser molt dur.

Com va anar l’adaptació a aquell nou món?

Més difícil del que mai m’hauria imagina’t. Vaig marxar amb un nivell molt bo d’anglès, però la realitat de viure, estudiar a nivell universitari i actuar és molt diferent. Les mirades quan senten el teu accent, comentaris dolents, el xoc cultural… però mai vaig deixar que res em fes dubtar dels meus objectius. Aconseguir papers era més difícil pel meu accent, sortir amb amics i no entendre tot el que deien complicava la meva vida social, hi va haver moltes nits de llàgrimes. Però les oportunitats surten quan ens veiem forçats a sortir de la nostra zona de confort.

Vostè ara ja és actriu. Com li ha anat?

És una professió molt dura, especialment a Los Angeles. Crec que cap escola d’actuació et pot preparar realment per a la realitat d’aquesta indústria. Ser actor és un 50% de talent i tècnica i un altre 50% de business. Pot semblar una professió molt glamurosa. Res més lluny de la realitat. Són moltes hores sense dormir, molt rebuig, molts diners i anys invertits. Ara, el fet de poder viure al cent per cent d’actuacions ja és un gran assoliment. He fet múltiples produccions de teatre a Nova York. Després de graduar-me vaig començar a treballar molt ràpid. Anuncis, pel·lícules independents, com The Iron Rose (2021) i Tabitha (2019). Estic vivint el meu somni!

Quan va decidir crear continguts per a les xarxes socials?

El 2018, però no va ser fins al 2020 quan em vaig adonar que les xarxes eren una oportunitat. Durant la pandèmia no podia actuar i vaig haver de trobar una manera d’enfocar la meva creativitat (i no perdre el cap) i, a la vegada, ajudar altres persones que eren com jo quan tenia catorze anys. Tot va començar amb un podcast i en uns mesos va evolucionar cap a TikTok en anglès; una escola d’actuació online a nivell mundial (amb estudiants d’Espanya, Austràlia, EUA, Mèxic, Alemanya, etc.) i finalment @theactorsvow.esp a TikTok. Les meves xarxes socials s’han convertit en una plataforma educativa.

Quins tipus de continguts comparteix?

Al TikTok en anglès comparteixo tot el meu contingut educatiu i com a coach: tècniques d’actuació, consells per entrar a la indústria del cinema, etc. Al TikTok en espanyol comparteixo actuacions interactives. Aquestes han resultat ser fins i tot més impactants, perquè permeten a molta gent poder actuar encara que no siguin actors. A Instagram comparteixo la meva vida diària com actriu a Los Angeles. És una pàgina més lifestyle.

Les seves intervencions a les xarxes li han valgut la nominació als premis Viva la Música com a persona influent 2022 que se celebraran a Nova York a l’octubre. Quin reconeixement!

Sí! I no em cansaré de dir que tot és gràcies als meus seguidors. No soc una gran fan de premis, i mai he fet el que faig per aconseguir-ne cap, però aquest premi a nivell de tot Llatinoamèrica és molt especial. Per a mi és una mostra de la gran comunitat que m’han donat les xarxes, i del poder que té l’art.

En aquests moments quins són els seus plans?

Continuar compartint continguts que millorin la vida d’altres persones i fent pel·lícules i teatre. Ara mateix, estic treballant a començar el meu propi canal de Twitch on podré interactuar en viu amb els meus seguidors.

Creu que el futur de la professió passa per estar present a les xarxes?

Espero que no. Les xarxes poden ser una gran eina, però també poden ser molt perilloses.

Denise Borraz “Les meves xarxes són una plataforma educativa”

Denise Borraz “Les meves xarxes són una plataforma educativa”SEGRE

tracking