SEGRE
Dels videojocs al safareig

Dels videojocs al safareigSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Molts creadors de continguts aposten per la cobertura dels conflictes amorosos dels famosos i es converteixen en una dura competència de la premsa rosa tradicional.

A mitjans de juny el presentador de Sálvame Jorge Javier Vázquez comentava a La Tarda de Catalunya Ràdio, programa del qual és col·laborador setmanal, que l’omertà amb la qual s’havia tractat els futbolistes professionals d’aquest país s’estava esquinçant. Vázquez ho pronosticava arran del tractament que estava tenint la separació de Gerard Piqué i Shakira, arran de la qual s’havia filtrat la vida nocturna i poc exemplificant –en termes de descans– del central blaugrana. Vázquez assegurava que a Espanya la vida privada dels futbolistes estava sobreprotegida pels clubs amb la complicitat dels grans mitjans de comunicació. Deia que els presidents trucaven a les redaccions i deien què es podia explicar i què no. Ara, però, la irrupció de portals digitals que no depenen dels grans mitjans i de creadors de contingut per xarxes socials a qui ningú no pot controlar, han facilitat que certa informació, que fins ara corria de sota mà entre els periodistes més ben connectats, salti a les xarxes i es faci viral. Això, segons Vázquez, acabaria amb la històrica immunitat de la qual gaudien els futbolistes, passant a engreixar la llista de famosos a qui és legítim perseguir, gravar i fiscalitzar. El judici entre Johnny Deep i Amber Heard ha sigut un dels altres culebrots d’aquest any per als qui s’entretenen furgant i especulant amb la vida dels altres. Segons alguns experts en qüestions digitals, com l’analista tecnològic Antonio Ortiz, el judici ha posat de manifest que la relació entre creadors de continguts de xarxes socials i la premsa tradicional està canviant. El conflicte entre aquestes dues estrelles de Hollywood no només ha estat una font de titulars, sinó que ha suposat un pas més en el canvi de paradigma que està suposant la irrupció dels streamers en línia com a competència dels mitjans convencionals.

Ambdós casos tenen un detall en comú, a banda de ser el típic culebrot que aixeca polseguera de purpurina, i és que han despertat l’interès de streamers com Rubius o Jordi Wild, que han olorat l’interès que aquest tema –el judici– despertava a TikTok i s’han apuntat al corrent dominant per mantenir audiència. El fet que en xarxes com Instragram o YouTube es faci un seguiment de notícies rosa gairebé en directe, lluitant per audiències i temes que fins ara encara conservaven gairebé en exclusiva els mitjans convencionals, està creant tensions en els que apostaven per aquest tipus de continguts per atreure espectadors. Tant si agrada com si no, apunta Ortiz, “el resultat és una d’aquestes dinàmiques digitals per les quals, si alguna cosa funciona, aviat tothom ho estarà fent perquè és evident i molt ràpid. I amb l’audiència pugen els subscriptors, que generen ingressos directes i futurs”.

Alguns youtubers professionals estan començant a sortir del seu nínxol de mercat que els ha fet populars –els jocs– demostrant una capacitat d’adaptació espectacular i una falta d’escrúpols considerable. Estan disposats a opinar sobre qualsevol tema, tot sigui per l’audiència.

Dels videojocs al safareig

Dels videojocs al safareigSEGRE

tracking