SEGRE

Jugant totes les cartes

Una bona colla de dones joves, independents i intel·ligents s’obren camí a l’elit dels campionats de pòquer internacionals i ho expliquen a les xarxes socials

Jugant totes les cartes

Jugant totes les cartesSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El pòquer ha perdut el glamur cinematogràfic d’aquells casinos que només deixaven entrar amb americana i corbata i dames a mig camí entre comparsa i femmes fatals. La globalització i la digitalització del joc han disparat el fenomen i l’han tret de les sales exclusives dels locals més prestigiosos per convertir-lo en fenomen de masses intercontinental.

Ara només importa tenir les butxaques plenes, tant hi fa si vesteixes gorra de beisbol, bermudes surferes, auriculars de gamer, ulleres de sol i xancletes de turista. Internet va ser el punt d’inflexió que ho va capgirar tot: la hibridació entre taules reals i jocs en línia, apostes per part de tercers i campionats mundials i estrelles professionals dels cinc continents han convertit el pòquer en un terreny on es mouen molts i molts diners.

Canals com PokerStars o PokerGo creen molts continguts constantment per a YouTube. Sense prejudicis, també es fan ressò d’un fenomen imparable: les dones reclamen el seu lloc en un joc en què tenen molta importància l’estratègia, la sang freda i les matemàtiques.

Es fan un lloc a les partides i algunes, no poques, també s’han sabut projectar a les xarxes socials. Noms com els de Vanessa Rousso, Liv Boeree o Marle Cordeiro no són estranys als circuits globals.

Estan acostumades al ritme de vida vertiginós que suposa formar part de l’elit del pòquer internacional. Tant és així que Cordeiro es va fer viral l’any 2019 amb un vídeo en el qual deia que buscava un nòvio que també fos jugador professional de pòquer perquè li era impossible tenir una parella que no formés part d’aquest món tan peculiar.

Jugadores, intel·ligents i triomfadores? En un terreny com el de les apostes i el joc en línia s’han convertit en estrelles. Els seus vídeos acumulen centenars de milers de seguidors en els quals es retransmeten les seues partides, sobretot quan es tracta de finals on hi ha centenars de milers de dòlars en joc.

Algunes provenen de famílies vinculades al món del pòquer, com és el cas de Cordeiro, el pare de la qual també era jugador professional. D’altres, com Boeree, van estudiar astrofísica a la universitat.

L’aplicació de les teories de joc i les matemàtiques han fet que molts dels jugadors actuals tinguin estudis universitaris i apliquin els seus coneixements en estadística i probabilitat al tapet de joc. A través dels seus perfils a les xarxes es poden seguir partides.Com acostuma a passar quan una dona s’obre pas en un escenari on dominen els mascles alfa, aquesta sembla que es vegi obligada a ser més dura que no pas els seus contrincants.

Sovint tenen la sensació que han hagut de demostrar més que els altres jugadors, que s’han hagut d’esforçar més que els companys mateixos. Les xarxes socials han canviat aquestes dinàmiques, ara hi ha jugadores que no en tenen prou amb ser a primera línia de joc i també dediquen una part de la seua vida als seus perfils de xarxes socials.

I el món 2.0 aposta fort per elles.

tracking