SEGRE

El català també juga

La comunitat virtual gaming.cat promociona i dona visibilitat a la llengua catalana al
món del videojoc a través de diferents plataformes i xarxes socials

El català també juga

El català també jugaSEGRE

Creado:

Actualizado:

El món del videojoc és tant o més dinàmic i divers que el del cinema, la música i les sèries plegats. Amb una comunitat internacional fanàtica, és una de les indústries de l’entreteniment més rendibles mundialment parlant.

Això sí, no és un món en el qual podem connectar només de tant en tant, com qui va al cinema una vegada al mes o escolta música quan condueix. Hi entres o no hi entres, és tan absorbent que no s’hi pot passar de puntetes.

Ordinadors, consoles i plataformes. El cosmos del videojoc no para d’expandir-se en mil universos paral·lels per a tots els gustos i fílies, per a totes les edats i inquietuds. És una de les comunitats més adaptades a la globalització digital, per això no són pocs els que no volen renunciar a participar-hi també en català.

Gamers.cat és la comunitat que aixopluga, informa i dinamitza aquelles persones que són fanàtics del videojoc i que consideren un valor afegit poder-ho fer en la seua llengua. El món dels videojocs fa dècades que ha superat els models de passar proves d’agilitat o matar contrincants en un escenari pla. Sovint són jocs immersius, llargs, on la interacció amb els personatges creats dins el joc o amb altres participants en línia.

Com en la vida real, malgrat que els universos recreats tendeixin a defugir-la, tothom vol participar-hi i expressar-se de la manera que li és natural.

Adaptats a i representatius de les diferents dimensions que conformen el paisatge dels videojocs, Gaming.cat és la porta d’entrada a un seguit de subcomunitats especialitzades per plataformes o jocs, de manera que cadascú va trobant el seu lloc en aquesta realitat paral·lela en constant evolució.

Des de jocs d’entreteniment banal –i afició temporal– per a mòbil fins a universos digitals de creació col·lectiva internacional, a Gaming.cat hi podem trobar informació i ressenyes actualitzades. No només a través del seu web, que mantenen ben actualitzat, sinó també a través dels seus canals de Telegram i els diferents perfils que gestionen a totes les xarxes socials.

Una de les eines més interessants per als qui volen iniciar-se als videojocs, o tinguin fills en edat i ganes de fer-ho, un dels recursos més interessants que ens proposen és la llista, actualitzada periòdicament, dels jocs que tenen l’opció de jugar en català. Malgrat ser una llengua minoritària i en constant fricció amb un gegant com és el castellà, l’activisme i la persistència de la comunitat gamer catalana crida l’atenció d’alguns estudis i plataformes, que incorporen aquesta opció en el seu menú de joc.

El català també juga

El català també jugaSEGRE

El català també juga

El català també jugaSEGRE

tracking