SEGRE

2.0

Lluís Vega “Mai m'hauria pensat que tindria un milió de seguidors”

Lluís Vega.

Lluís Vega.SAMANTHA LOPEZ SCHRIJVERS

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Quantes vegades heu estat més estona decidint què veure que mirant alguna cosa a la televisió? Doncs perquè això no us passi hi ha influencers com en Lluís Vega que fan recomanacions a TikTok per a quan no saps què posar-te. Al Lluís des de petit li ha agradat el cinema i va arribar a les xarxes socials per casualitat.

Quant de temps porta fent aquest tipus de contingut? Em vaig descarregar TikTok fa un any. Tenia entès que era una xarxa destinada a gent més jove que jo i pensava que tot eren balls, però com que sovint m’enviaven vídeos d’aquesta xarxa me la vaig acabar descarregant. Un dia em va sortir algú parlant de cinema i vaig pensar que jo també ho podria fer.

Al principi no ensenyava la cara, i la seva veu estava distorsionada, a què es deu aquesta decisió? Soc una persona molt tímida i em feia bastanta vergonya que se’m veiés. Els primers vídeos no van superar les 50 visualitzacions, però com que el meu objectiu no era fer-me viral, sinó compartir la meva passió pel cinema, vaig continuar publicant fins que, sorprenentment, un dia, un vídeo va arribar a les 10.000 o 15.000 visualitzacions. Això va ser un punt d’inflexió perquè a partir d’aquí el meu canal va començar a créixer. Van augmentar molt les visualitzacions i el número de seguidors, i moltes més marques es van posar en contacte amb mi per fer col·laboracions.

Alguna vegada repeteix recomanacions? Intento no repetir mai, però sí que és veritat que n’he recuperat algunes que vaig fer quan encara no sortia jo als vídeos i les he penjat un altre cop amb un nou format.

No li fa por quedar-se sense idees per fer vídeos? És una pregunta que em fa molta gent, però avui en dia surten desenes de pel·lis i sèries cada dia per a totes les plataformes i sempre n’estic mirant alguna que altra. Cada nit miro un capítol d’una sèrie o una pel·lícula i els caps de setmana intento veure’n alguna més, però soc bastant selectiu. Com que he vist molt contingut ja em faig una idea d’entrada sobre si allò pot tenir èxit o no i sobre si m’agradarà o no, i només trio allò que penso que puc gaudir per evitar tenir la sensació que he perdut el temps.

Realment ha vist tot el que recomana? La veritat és que sí. Si ho recomano, ho he vist. Òbviament no totes les pel·lícules i sèries que recomano són de 10, si no ja m’hauria quedat sense contingut fa mesos, però tot és subjectiu. Per exemple, també recomano històries que potser no són les meves preferides, però a una altra persona amb un perfil diferent del meu li poden agradar.

Què li ha aportat fer contingut per a les xarxes socials? Mai hauria pensat que podria dir que gràcies a les xarxes socials he pogut assistir a diverses preestrenes de pel·lícules que m’agraden. És una cosa que mai m’hauria imaginat que podria fer.

Veu la possibilitat de dedicar-se exclusivament a la creació de continguts? A dia d’avui no m’hi veig, però bé, fa un any tampoc m’imaginava tenir un canal a TikTok amb més d’un milió de seguidors, així que mai se sap.De moment el meu objectiu més inmediat és gaudir al màxim d’aquest camí i deixar-me sorprendre per totes aquestes oportunitats que em van sortint dia a dia.

RECOMANACIONS

Prisioneros (Prisioners): Dir.: Denis Villeneuve (2013). Gènere: Thriller. Disponible de lloguer a Amazon Prime i Apple TV

Lion: Dir.: Garth Davis (2016). Gènere: Drama. Disponible de lloguer a Amazon Prime i Apple TV.

• Interestelar (Interstellar): Dir.: Christopher Nolan (2014). Gènere: Ciència Ficció. Disponible a HBOmax i Movistar+.

• 1917: Dir: Sam Mendes (2019) Gènere: Drama bèl·lic. Disponible a HBOmax, Netflix i Amazon Prime

• Sing Street: Dir.: John Carney (2016). Gènere: Comèdia. Disponible a Filmin i de lloguer a AppleTV i Movistar+.

tracking