SEGRE

Vida i esperança

‘Endling-extinction is forever’ és un joc de factoria catalana que s’està fent un lloc entre els ‘gamers’ amb més consciència ecològica

Vida i esperança

Vida i esperançaSEGRE

Creado:

Actualizado:

Les terres són àrides i la vida animal ha desaparegut gairebé per complet. Els humans han deixat una empremta indeleble al planeta Terra. No només en forma de construccions abandonades, sinó també en forma de desastres naturals causats per la seva imprudència i negligència. Ens trobem en el típic futur distòpic, una època en què la supervivència és una tasca cada vegada més difícil per a les espècies més vulnerables, que lluiten per sobreviure en un entorn hostil i desfavorable.

Enmig d’aquesta desolació, una guineu valenta s’obre pas a través d’un paisatge aspre, buscant desesperadament menjar per als seus cadells. La seva vida ha fet un gir inesperat perquè un caçador implacable ha raptat una de les seues criatures.

Ara, la mare guineu ha de buscar el fill perdut mentre procura que no passi res a la resta de la prole. Aquest és el punt de partida d’Endling - Extinction is forever, un videojoc creat per l’estudi català Herobeat Studios, que explica la duresa d’un món postapocalíptic i la lluita constant per tirar endavant dels pocs éssers que hi han sobreviscut. Amb una narrativa emotiva i una jugabilitat sorprenentment complexa, Endling transporta el jugador a un món on cada decisió compta i on el temps és un recurs valuós.

Hores nocturnes ben aprofitades poden significar la diferència entre la vida i la mort, i la protecció dels cadells és una tasca que requereix tota l’habilitat i l’astúcia que la mare guineu pot reunir.Segons el crític Marc Engrill, en un article a la revista digital Lúdica, “Endling aconsegueix ser un videojoc de supervivència senzill i satisfactori, alhora que planteja un tema desolador com és l’extinció d’una espècie, més encara quan els culpables són els humans. El resultat és un còctel de glops emocionalment agradables i desagradables com la vida mateixa”.

Un joc que va més enllà dels límits de l’entreteniment, oferint una experiència profunda i significativa que explora temes seriosos i urgents com la crisi climàtica i la responsabilitat humana en la desaparició de les altres espècies que cohabiten el planeta amb nosaltres. No és casual que Endling s’hagi endut el prestigiós premi Bafta d’enguany “al millor joc més enllà de l’entreteniment”, convertint-se en un símbol de la capacitat dels jocs per inspirar la consciència social i la reflexió crítica.

També ha estat el primer videojoc guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona. En resum, Endling és un joc que, a través de la seva història commovedora i la seva jugabilitat satisfactòria, ens convida a reflexionar sobre la natura humana i el nostre paper en el món que ens envolta.

La mare guineu i els seus cadells vulnerables representen les espècies més fràgils del nostre planeta, que necessiten protecció i suport per sobreviure en un món que els ha volgut fer desaparèixer. Endling és alguna cosa més que un joc, és un homenatge als éssers vius del nostre món i una crida a l’acció per protegir-los abans que sigui massa tard.

Vida i esperança

Vida i esperançaSEGRE

tracking