SEGRE

2.0

Paula i Juan: “Volem demostrar als nostres seguidors que es pot viatjar amb pocs diners”

Una lleidatana ha iniciat un projecte a les xarxes anomenat @veteporahi.viajes a través del qual recorren el món per explicar les seves experiències a Tik Tok i Instagram

Paula Sentís i Juan Jabares.

Paula Sentís i Juan Jabares.PAULA I JUAN

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Paula Sentís, de Lleida, i Juan Jabares, d’Isla Cristina, han estat estudiants de l’onzena edició del Màster en Periodisme de Viatges de la Universitat Autònoma. Ara han iniciat un projecte a les xarxes anomenat @veteporahi.viajes a través del qual pretenen recórrer el món per explicar les seves experiències mitjançant TikTok i Instagram.

Com comença el projecte de veteporahi. viajes? El projecte va començar just l’any passat. Tot va sorgir de diverses coincidències. Primer, havíem de fer un viatge amb la universitat i es va haver de cancel·lar i ens van tornar els diners, fet que ens va proporcionar uns estalvis per emprendre aquesta aventura.

Segon, els dos vam anar a cobrir una jornada sobre viatges en què ens van mostrar grans aventures que es podien fer arreu del món i va ser una gran inspiració. I tercer, cap dels dos teníem cap compromís a l’hora d’acabar els estudis i per tant teníem la llibertat del temps a favor nostre.

Arran d’això, d’un dia per l’altre, vam acabar agafant un bitllet només d’anada cap a Indonèsia amb la intenció de poder fer un gran viatge. Els dos hem estudiat periodisme de viatges i volíem donar a conèixer tot el que visitàvem i demostrar que pots viatjar amb un pressupost baix-mitjà i gaudir de totes les coses per igual.

Per què decidiu compartir les vostres experiències a les xarxes? Precisament per mostrar a la gent que es pot viatjar de manera econòmica. A vegades a la gent li fa por fer un viatge tan lluny sense tenir gaire informació i solen optar per tours privats, i vulguis o no acabes vivint un altre tipus de realitat i experiència. Nosaltres volem mostrar la llibertat d’un viatge sense planificacions i sense haver de deixar-s’hi molts diners i a la vegada tenim tota la família informada del que anem fent.

Per què escolliu les xarxes TikTok i Instagram per explicar la vostra aventura? Vam estar plantejant diverses xarxes socials, però aquestes dues són les principals que consumim en el nostre dia a dia. Així mateix, creiem que són les més pràctiques i fàcils per arribar a un major nombre de persones.

Què us han aportat de positiu i què de negatiu les xarxes? En positiu podríem dir que ens informem bastant més abans d’anar als llocs, pel fet d’haver-ho d’explicar després a xarxes. En negatiu, seria el fet de tenir una constància diària de crear i publicar contingut pràctic. Molts cops arribem a la nit molt cansats, però volem tenir aquesta constància. Malgrat tot, com que estem fent un viatge sense pressa, quan tenim molta feina ens agafem més dies d’allotjament en una ciutat i ens quedem treballant i descansant.

Els vostres seguidors què us diuen? Generalment, els comentaris són bons, de suport. També ens han contactat algunes persones per si els podríem aconsellar algun lloc, o elecció entre països. Aquest fet ens dona un impuls per continuar creant continguts, ja que veus que ajudes les altres persones. També ens comenten molt el tema del pressupost final que vam tenir durant mes i mig a Indonèsia, i bastants comentaris de gent que no es creia que ens hagués sortit tan barat, que estàvem mentint.

El projecte veteporahi.viajes on us ha portat fins ara? Des de l’inici del projecte hem visitat Indonèsia, Malàisia, Singapur i Tailàndia, tot i que abans ja havíem fet alguns viatges dels quals també hem creat contingut, com Brussel·les, a Bèlgica, i un roadtrip pel País Basc. Com a anècdota, fa pocs dies estàvem fent un trasllat en un tren-llit entre dues ciutats de Tailàndia, de Bangkok a Chiang Mai, i a mitjanit, uns familiars del Juan, ens envien un enllaç d’un article de La Vanguardia que parla d’un vídeo nostre a TikTok, que es va fer viral, sobre les prohibicions de Singapur. Pocs minuts més tard vam trobar la mateixa notícia en altres mitjans.

Tinc entès que heu començat el projecte sense bitllet de tornada. El nostre projecte sí que ha començat a partir d’aquest viatge de bitllet sense tornada, és a dir, que no tenim gens de pressa per tornar a casa. Anem improvisant el recorregut segons els estalvis que tenim i anem fent. La nostra intenció inicial és poder conèixer tot el sud-est asiàtic.

tracking