SEGRE
Ets el conductor del teu cotxe

Ets el conductor del teu cotxeSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Per En un cotxe

el motor ha d’estar lubricat per funcionar. El nostre motor és el cos i el lubricant és l’exercici adequat per mantenir-lo en forma. Has de moure les articulacions, així com agilitzar i alinear la columna. El ioga és una excel·lent disciplina per

lubricar les articulacions

, mantenir en bon funcionament els òrgans interns així com conservar un bon to muscular. Això sí, com el teu cotxe, el cos l’has de moure cada dia. Si no, envelleix de pressa.

Sense bateria, sense energia, encara que tinguis motor, el teu cotxe o el teu cos no funcionen. En el ioga coneixem quatre principals fonts d’energia: el menjar, l’aigua, el sol i l’aire. L’aire és el més important, ja que sense aire no pots viure gaire estona. Per això la respiració és la teva principal font d’energia. A classes de ioga sempre posem el focus en la respiració i ensenyem a respirar de forma orgànica, àmplia i profunda.

Saps que el radiador del teu cotxe és molt important? Sense ell s’escalfa massa i peta. Això mateix passa amb la teva ment, el teu cos i el famós estrès que s’instal·la sense permís.

Sense un bon sistema de relaxació periòdica ens col·lapsem

. Els teus músculs i articulacions criden en forma de dolor. La teva ment s’accelera i t’envia tot de pensaments refregits una i altra vegada. El secret està a comprendre el poder de la ment damunt del cos, llavors ens és molt fàcil relaxar-nos. En una classe de ioga treballem eines concretes de relaxació, així com espais de descompressió.

El combustible del vehicle humà és l’aliment

. Sense un aliment adequat el cotxe no es mou. Ets el que menges. L’aliment construeix el teu cos i pot afavorir o no l’estabilitat de la teva ment. Segur que has notat que no és el mateix començar el dia amb un batut verd que amb un croissant i un cafè amb llet amb dos terrossos de sucre.

Per moure un cotxe no n’hi hi prou amb el motor, la bateria, el radiador i el combustible.

Necessitem el conductor

. En el cos humà aquesta funció la fa el pensament, i val més un de positiu i obert de mires, que la vida transita per autopistes i també per senders plens de revolts i pendents pronunciades!

tracking