SEGRE

La taronja o les situacions en què la vida t'estreny

La taronja o les situacions en què la vida t’estreny

La taronja o les situacions en què la vida t’estrenyANANDA IOGA

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Per

Imagina’t

que tens una taronja a les teves mans i que l’esprems ben fort. Saps el que en sortirà? Suc de taronja, oi? No en sortirà suc de pastanaga o suc de carabassa, oi? Tot i que aquests sucs són del mateix color! Quan esprems una taronja en surt suc de taronja, perquè és l’únic que hi ha dins de la taronja.

Ara imagina’t a tu mateixa en una situació en què la vida t’estreny. Potser és la teva mare, la teva parella, els teus fills, el cap a la feina... el que et diu alguna cosa que et treu de la teva zona de confort, vaja: de les caselles! La teva reacció pot ser de moltes maneres, potser és d’amor, d’alegria, de ràbia, de por, de tristesa, de silenci... I saps de què depèn? D’allò que tens a dins en aquell moment. Si a dins tens taronjada, rajarà taronjada. Si a dins tens llimonada, rajarà llimonada. Si a dins tens amor, despendràs amor. Si a dins tens enuig, despendràs enuig. Això ens fa reflexionar que tot el que surt de mi és perquè és dins meu. I no tant perquè un agent extern ens fa sentir d’aquella manera concreta.

Per tant, si ara sóc una llimona ben àcida i em vull transformar en una mandarina dolceta, què he de fer?

Pots començar a posar empelts de la qualitat que tu vulguis en el teu arbre o millor:

Atura’t. Tanca els ulls i entra dins teu. Percep el teu cos i l’aire entrant i sortint. Observa el que genera la teva ment. Deixa que tot sigui tal com és. Respira profundament i contant que cada inhalació duri 5 segons. 4, 3, 2, 1 i exhala en 1, 2, 3, 4 i 5 segons. Res, un minut i obre els ulls!

Oi que és meravellós estar viu? Viure el present sempre serà la millor opció.

tracking