SEGRE
Viure lliure d’ansietat

Viure lliure d’ansietatSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Per

Quan les persones diem la paraula “ansietat” moltes vegades no ens referim a un trastorn diagnosticable. La majoria de vegades ens sentim accelerats, preocupats, amb ganes que arribi aquell moment temut, o potser ni sabem d’on ens surt aquest descontrol mental, emocional i respiratori. Una mica d’ansietat és positiva perquè ens motiva i ens posa en alerta, però si augmenta i cronifica ens separem de nosaltres mateixos. Som incapaços de controlar la nostra ment, els músculs del cos es tensen, ens costa dormir, la concentració desapareix, etc. Us proposem aquestes postures de ioga que ajuden a alliberar l’ansietat. El millor antídot per a viure lliure d’ansietat és viure el present.

1.- Balasana:

Deixa que les natges s’afluixin cap als teus talons i el front cap a terra, aprofita per a respirar profundament, omplint i buidant la panxa.

2.- Adho Mukha Svanasana:

Deixa que hi hagi més d’un metre entre les mans i els peus. Les natges busquen el sostre, el teu cor s’obre per deixar la columna recta i expandida. Estira tot el teu cos, mentre respires profundament.

3.- Uttanasana:

Deixa que el teu maluc es flexioni, deixant l’esquena baixa estirada i el cap penjant. Si ho necessites pots flexionar els genolls. Respira llarg i omple els pulmons.

4.- Vrikshasana:

Deixa el pes de tot el cos a un peu i poc a poc eleva l’altre peu. Recolza el peu elevat allà a on et sigui segur i còmode. Les mans les pots ajuntar davant del teu cor o per sobre del teu cap, o fins i tot obrir els braços. Mira un punt fix mentre respires plàcidament. Arrela’t a terra.

5.- Paschimottanasana:

Plega’t com una pinça. Estira la columna baixa i obre el cor. Creix tota tu i respira fondo.

6.- Janu Sirsasana:

Recull una planta d’un peu cap a l’entrecuix contrari, flexiona el maluc deixant que tot el tronc s’estiri damunt de la cama estirada. Creix, respira i deixa anar.

7.- Dhanurasana:

De bocaterrosa eleva les cames i agafa-les amb les mans. Obre el cor i respira.

8.- Sarvangasana:

Consulta un professional del ioga per practicar-la les primeres vegades.

9.- Matsyasana:

Consulta un professional del ioga per practicar-la les primeres vegades.

10.- Viparita Karani:

Amb l’esquena recolzada a terra i els braços relaxats al costat del tronc, eleva les cames en angle de 90 graus. Estira genolls i respira omple els pulmons.

11.- Setu Bandhasana:

Flexiona els genolls, deixa les plantes dels peus a terra a prop de les natges. Inhalant puja la pelvis cap amunt i exhalant baixa la pelvis cap avall. Amb una inhalació queda’t unes respiracions fondes tot relaxant al màxim la panxa.

12.- Jathara Parivartanasana:

Recull els genolls al pit. Estira els braços al costat del tronc. Deixa que les cames caiguin cap a un costat. Enganxa les espatlles a terra. Gira el cap en sentit contrari que les cames. Queda-t’hi unes bones respiracions.

13.- Savasana:

Relaxa panxa enlaire amb els engonals i les aixelles lliures. Deixa la ment aquí vivint el present.

tracking