SEGRE
A la cova del llop

A la cova del llopSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El tercer Reich

i la seua maquinària de destrucció massiva és un dels episodis més esgarrifosos de la història. El seu odi ha provocat milions de pàgines dedicades a l’anàlisi psicològic, la denúncia política i la fascinació estètica. Fa poques setmanes es va commemorar el 75è aniversari de l’alliberament del camp d’extermini nazi d’Auschwitz, del qual ja queden molt pocs testimonis amb vida, ja siguin supervivents o botxins. Quan aquesta gent mori, la memòria de la maldat, la solidaritat, l’horror i la resistència contra la barbàrie seran definitivament un episodi del passat. Aleshores és quan encara tindran més valor els centenars de llibres, documentals, assajos, pel·lícules o còmics escrits per recordar els milions de persones innocents que van morir en mans del nazisme. Obres que inconscientment també han cercat vies per comprendre, un exercici emocionalment extenuant i estranyament necessari. La pregunta sempre és la mateixa: per què?

Kersten

és la biografia d’un personatge que va estar al precipici de l’oblit. Nascut a Estònia i nacionalitzat finès, Felix Kersten va especialitzar-se en massatges terapèutics durant el primer terç del segle XX i el 1939 es va convertir en el metge de confiança de Heinrich Himmler, una de les persones més importants del règim nazi.

El còmic es desplaça en dos línies narratives: la recerca d’un funcionari suec que vol descobrir si Kersten va ser un col·laboracionista nazi i les peripècies del mateix protagonista durant la segona Guerra Mundial a la vora del mateix Himmler. Dibuixat seguint l’estil dels clàssics BD francobelgues,

Kersten

és un thriller històric molt ben documentat, amb una gran dosi de versemblança en totes aquelles escenes de les quals no hi ha testimonis directes. Amb una línia molt clara i realista, la novel·la gràfica de Patrice Perna i Fabien Bedouel ens planteja un dels dilemes morals més irresolubles que existeixen: és legítim col·laborar amb una persona com Himmler si a canvi es poden salvar persones d’una mort segura? Kersten ho va saber trampejar amb tanta solvència que milers de persones li deuen la vida.

A la cova del llop

A la cova del llopSEGRE

A la cova del llop

A la cova del llopSEGRE

tracking