SEGRE
Vies i muralles

Vies i murallesAJUNTAMENT DE CASTELL DE MUR

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Les agències Castells de Lleida i Pirineu Emoció, liderades respectivament per dues de les persones que més han fet pel turisme interior, Ramon Orpinell i Núria Martí, la primera amb seu a Montsonís i la segona a la Pobla, es compten entre les poques d’aquests verals dedicades sobretot al turisme receptor, més enllà de l’emissor, en el sentit que no es limiten a muntar o vendre viatges a destinacions externes, sinó que organitzen i ofereixen experiències per a visitants locals o forasters a les nostres pròpies destinacions, que així ajuden a fomentar-les. Val la pena consultar-ne les webs per descobrir els diferents paquets, alguns ben originals, amb detallada informació de programes i preus.

Coincidint

amb la desena temporada del Tren dels Llacs, el comboi format per un parell de locomotores i cinc vagons d’època que cada dissabte cobreixen el trajecte panoràmic d’anada i tornada entre Lleida-Pirineus i la Pobla de Segur, dues actives agències de viatges d’aquestes comarques ofereixen paquets turístics amb el denominador comú de la visita a un castell situat a les proximitats de la línia ferroviària. Es tracta possiblement de les dues fortificacions, a un vessant i altre del Montsec, amb un major atractiu per als visitants, tant per la monumentalitat dels respectius elements arquitectònics força ben restaurats com per l’elevat interès dels itineraris guiats pel seu interior. Són Montsonís i Mur. L’empresa Castells de Lleida proposa un programa especial de cap de setmana que inclou un recorregut amb guia acompanyant pel pintoresc vilatge medieval de Montsonís i a les diverses estances del seu bonic castell (torre de l’homenatge amb vistes, sala d’armes, sala noble dels escuts, oratori privat, cuina, forn de pa, celler, presó, cambra dels peregrins, passadís secret), una nit d’allotjament en algun apartament o residència rural a la mateixa localitat, esmorzar típic a l’establiment La Botiga i el bitllet per al Tren dels Llacs, des de Balaguer a la Pobla i retorn. Tot plegat per 74,80 euros per persona. Informació i reserves al 973400265 o a www.castellsdelleida.com.

Per la seva banda, Pirineu Emoció presenta la novetat d’un pack també de dissabte i diumenge que acosta els viatgers del Tren dels Llacs fins al formidable conjunt feudal de Mur, integrat per l’aguerrida fortalesa d’altes muralles inexpugnables i la veïna col•legiata romànica de Santa Maria, així com al Centre d’Observació de l’Univers als afores d’Àger, on es podrà assistir a una sessió astronòmica a l’espectacular planetari de sostre mòbil, amb l’afegit d’alguna activitat complementària a escollir entre una visita a un celler de vins, un passeig en caiac per l’embassament de Cellers o en bicicleta elèctrica, o bé un taller geològic seguit per una excursió pel territori del Geoparc. Amb una nit d’hotel i pensió completa en un bon hotel de tres estrelles, surt a 220 euros per cap. En aquest cas, per demanar més detalls o reservar, cal adreçar-se al 973 681 518 o a www.pirineuemocio.com.

Vies i muralles

Vies i murallesAJUNTAMENT DE CASTELL DE MUR

tracking