SEGRE
Aigua dins, aigua fora

Aigua dins, aigua foraLLUÏSA PLA

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Fins a finals d’octubre

encara és possible (de fet, ara hi comença la millor època, la més tranquil·la i quan l’entorn natural fa més goig) acudir a “prendre les aigües”, com es deia abans, al balneari de Caldes de Boí, situat a la part més alta (gairebé 1.500 metres) de la vall d’aquest nom, a la capçalera de la Noguera de Tor, en un emplaçament privilegiat, enmig de muntanyes boscoses, prop del Parc Nacional d’Aigüestortes. L’escenari ideal per descansar de les vacances d’estiu, valgui la paradoxa, però la realitat és la que és, en aquest cas que segons quines experiències estivals com viatges turístics o estades familiars a la platja acaben provocant més estrès que no relaxament, més fatiga que no repòs, i una escapada d’unes hores, ja no dic d’un cap de setmana, o més dies i tot si pot ser, en aquell humit oasi de pau, ajuda a recuperar-se.

L’aigua domina el paratge. L’aigua termal a les instal·lacions interiors ubicades en un edifici annex a l’hotel Manantial, on s’ofereix una gran varietat de tractaments, aprofitant les qualitats salutíferes d’un líquid incolor però no pas inodor que brolla a temperatura considerable de les entranyes de la terra i que eren ja conegudes pels romans. Els més bàsics, senzills i corrents són la immersió a la piscina coberta o al jacuzzi de bombolles, les saunes, les diverses dutxes, el vaporàrium o les estufes naturals, totes realitzables en tan sols mig matí o mitja tarda contractant el pack del circuit termal. Aplicacions més sofisticades, sota supervisió mèdica, per pal·liar problemes respiratoris, dermatològics, neurològics i d’altres classes són també a l’abast, per un preu assequible, des de les banyeres terapèutiques a massatges manuals o hidromassatges, la fangoteràpia o cromoteràpia, banys amb essències, reiki, aquazen, estètica facial o corporal, aprimament, etc. Podem demanar més informació a centrotermal@caldesdeboi.com o al 973696210. Els voltants del balneari són també plens d’amenitats aquàtiques: piscines exteriors climatitzades, basses, sortidors... El petit parc amb àrees de lleure i jardí que davalla esglaonant-se fins al riu i el barranc de l’atorrentat Sallent fa de molt bon passejar, a través d’una espècie de laberint de senders enllosats que discorren entre fonts de noms propis de què brollen unes aigües de divers gust, olor i atributs mineromedicinals.

Es pot optar per dos hotels diferents, dins del mateix recinte enjardinat, a l’hora d’allotjar-se al balneari de Caldes de Boí. El Caldas, de tres estrelles, és una antiga hostatgeria construïda al segle XVII entorn d’un pati porticat que acull botigues de roba, records o productes alimentaris selectes i un santuari marià, amb 65 habitacions totalment reformades en 2004, bar, menjador i zones comunes. El Manantial, de 4 estrelles, disposa de 92 confortables habitacions també posades al dia, algunes de les quals de categoria suite, a més d’amplis salons com un restaurant de carta o bufet lliure, bar, terrasses exteriors amb bones vistes, sales de lectura i jocs, espais infantils...

Aigua dins, aigua fora

Aigua dins, aigua foraLLUÏSA PLA

Aigua dins, aigua fora

Aigua dins, aigua foraLLUÏSA PLA

tracking