SEGRE
Rodar ràpid

Rodar ràpidLLUÏSA PLA

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Encara més original és descobrir la Vall de Boí i el seu entorn geogràfic des de l’aire, sobrevolant aquelles verdors en una ala de pendent de tela i corda amb la lentitud silenciosa i la visió zenital d’una àguila o un voltor. Aventura sense límit d’edat, entre els 4 i els 90 anys, incloses persones discapacitades o amb problemes de mobilitat.

Els parapents biplaces pilotats per l’expert Enric Plaza s’enlairen de la serra de Durro, a 2.050 metres, vora l’estació d’esquí, havent recollit abans els clients a Barruera i acordat la classe i durada del vol, des de 10 minuts fins a una hora, per un preu de 70 a 140 euros. Possibles trajectes més llargs, cap a Benasc, si les condicions meteorològiques ho permeten.

Una manera diferent

de descobrir paratges inconeguts de la Vall de Boí o territoris limítrofs és a bord d’una bicicleta elèctrica totterreny, que permet recórrer trajectes llargs o de fort pendent amb un esforç mínim, sense haver de posar a prova cames i pulmons. Aquesta experiència apta per a quasi totes les persones de gairebé totes les edats la proposa l’empresa Bicius, oberta l’estiu passat al passeig de Sant Feliu, 35, de Barruera, per part de l’afable navarrès Fermín Guelbenzu i la barcelonina Virgínia Marín, que un bon dia es van enamorar a primera vista de la vall i hi han iniciat una nova vida més plàcida i gratificant.

La bateria de 630 watts d’aquests vehicles proporciona una velocitat de fins a 25 km/h i un gran impuls per abordar desnivells. Es tracta d’unes

e-bikes

d’última generació i suspensió doble, sobretot de la marca Bergamont, amb un cost de compra d’uns 6.000 euros, si bé els preus que cobren per mitja jornada o jornada sencera no són gens excessius, a partir de 30 euros.

Es lliuren posades al punt: revisades, netes, engreixades i, arran de la pandèmia, esterilitzades. És possible igualment contractar un guia acompanyant.

També disposen d’una secció infantil, amb bicis de mida reduïda, fixació de cadiretes i carrets per ser arrossegats. Ja s’ha insinuat que aquesta és una activitat de lleure esportiu ideal per fer-la en família, perquè ben sovint sembla que les rodes corrin soles, sense ni haver de pedalar, fins i tot en trams costeruts, o bé amb una rapidesa sorprenent tan bon punt es fan girar una mica els pedals, encara que els ciclistes intrèpids i en bona forma física es poden també plantejar circuits més difícils, a la mida de les seves forces.

En aquest sentit, el client escull entre diverses opcions, des d’una tranquil·la passejada pel pròxim i planer Salencar fins a alguna de les rutes indicades al GPS que també s’ofereix, a través de la Vall de Boí, la Ribagorça o els parcs nacionals de Posets-Maladeta i Aigüestortes. La novetat d’enguany és una excursió capvespral per aquest darrer, sortint a les sis, fins a un estany Llebreta solitari i màgic en aquella hora blava.

Informació i reserves al 616 209 680 o www.bicius.eu.

.

Rodar ràpid

Rodar ràpidLLUÏSA PLA

Rodar ràpid

Rodar ràpidLLUÏSA PLA

tracking