SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Fitxa tècnica Celler: Era Destileria. Zona: Unha. Varietats: Botànics d’Aran i espècies. Tipus: ginebra seca. Grau: 40º Preu: 25 €

Era ginèbra de nauta montanha. Si fa unes setmanes presentàvem un vi d’altura, com és el Carisma fet a l’Alt Urgell, avui encara pujarem una mica més per descobrir un altre producte que, a banda d’estar fet muntanya amunt, també té més graduació. I és que parlarem d’una ginebra feta a la Val d’Aran que sorprendrà els amants d’aquest destil·lat tant pel seu gust com per les seves aromes, a banda de l’elegant disseny de l’ampolla.

Es tracta de la Val d’Aran Dry Gin i, per saber-ne més, ens hem apropat fins a Unha on té la seu Era Destileria. El Roger Martorell és un guia d’alta muntanya i explorador que sempre busca la manera que tothom en pugui gaudir. Els seus coneixements de la zona i de les propietats de la flora que hi creix el van empényer a crear l’esmentada Era Destileria i el seu primer producte, la Val d’Aran Dry Gin. Aquesta ginebra és fruit d’un procés d’elaboració lent ja que cal anar a collir, respectant les temporades, cada ingredient; cal triar i tractar cada planta sense pressa i cal destil·lar-la en petites quantitats, conservant totes les aromes i sabors. Així, tots els elements botànics que la fan possible creixen als diferents terçons: la menta és de Quate Lòcs; la pinya d’avet, d’Irissa e Marcatosa; el ginebró, de Castièro; la genciana i regalèssia, de Pujòlo; i la sajolida, orenga i farigola, d’Arties e Garòs. Aquests i altres ingredients, conjuntats amb les tradicionals espècies amb què s’elabora aquesta beguda (cardamom, coriandre, nou moscada...), donen com a resultat una original ginebra que transporta a l’alta muntanya. És fàcil de trobar-la a bona part d’establiments hostalers d’Aran, així com del Sobirà i de l’Alta Ribagorça. Al Jussà, concretament a la Pobla, és a Distribucions Roset i al Rebost, mentre que al Segrià la venen a Vinícia i a Bakuos. I si el que volen és tastar un gintònic, una bona recomanació és a l’arrosseria Antoni Rubies d’Artesa de Lleida. Igualment es pot comprar al web eradestileria.com.

tracking