SEGRE
L'Olivera Reserva Superior

L'Olivera Reserva Superior

Publicado por

Creado:

Actualizado:

FITXA TÈCNICA Celler: L’Olivera. Zona: DO Costers del Segre. Varietats: Macabeu. Tipus de vi: escumós. Grau: 12º. Preu: 19,30 €

Bombolles novedoses. Hi ha alguns cellers a les nostres contrades l’objectiu dels quals no és només la producció vitivinícola. Un d’aquests és L’Olivera, una cooperativa de treball i d’iniciativa social dedicada al cultiu de vinyes i oliveres per elaborar vins i olis ecològics incorporant persones amb dificultats en tot el procés. L’aventura va començar l’any 1974 a Vallbona de les Monges, quan un grup de persones van decidir instal·lar-se en aquest poble de l’Urgell amb la idea de crear una comunitat de vida i treball que, d’una banda, integrés persones amb dificultats, especialment aquelles en situacions socials més desfavorides i, de l’altra, plantegés una sortida econòmica productiva a partir dels mateixos valors de la zona. Des del 2010 L’Olivera va ampliar el seu radi d’acció i es va estendre a Can Calopa, una masia al cor de Collserola per recuperar la vinya i elaborar l’únic vi produït fins ara a la ciutat de Barcelona.

Entre olis i vins, el celler ja té al mercat una vintena de referències d’una molt notable qualitat. Avui us presentem una de les darreres que ha sortit al mercat i que és un escumosa. L’Olivera Reserva Superior Colo és un monovarietat a partir de macabeu collit a la finca de Vallbona de les Monges. Estan plantades en parcel·les caracteritzades pels marges de pedra seca, que delimiten les vinyes i ajuden a conservar la fertilitat i l’aigua dels sòls.

El resultat és un escumós de color groc daurat i de bombolla àgil i finíssima. Complexitat en nas, amb aromes de criança, notes torrades i anisades. Sobresurten les aromes de brioix i fruits secs i un punt de pell de taronja confitada i pastís de poma. Llarg i untuós en boca, amb bombolla fina i records d’avellana torrada. El postgust és llarg i intens i retornen les notes torrades i de brioix. L’Olivera Reserva Superior és un escumós molt gastronòmic recomanable per acompanyar plats a partir de peix blau i formatges tipus Gouda o Camembert.

tracking