SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Macabeu elegant. Tornem a visitar la subzona de la Vall del Cord de la DO Costers del Segre per fer parada a Sant Martí de Maldà, municipi amb una llarga tradició enològica. Allí trobem Cal Cabo, que ja vam visitar fa un parell d’anys. Es tracta d’un microceller que es troba situat a la part inferior de la casa, on antigament s’havia situat un antic castell medieval. Les cambres on es troben les botes i on descansa el vi van ser excavades fa centenars d’anys per guardar el gra que es recollia en les terres de conreu. Avui en dia, aquests espais han estat reformats per tal de poder tenir un celler el màxim de funcional tenint en compte el reduït espai del qual Cal Cabo disposa. Rosa Bisa és el seu cap visible i coordina tot el procés de producció a partir de les 15 hectàries de vinya que conreen i en què també hi ha plantades oliveres amb les quals elaboren l’oli que comercialitzen.

Però centrem-nos en la proposta d’avui. En aquesta ocasió hem triat un blanc monovarietal a partir del macabeu que cultiven. Es tracta del Curvus blanc, vi que, amb el nom, ret un clar homenatge al riu Corb que rega la zona i que és la traducció al llatí de la paraula corva. La verema es va dur a terme manualment en petites caixes, amb una selecció del raïm a la mateixa vinya. Després de la premsada feta de forma molt acurada, la fermentació va tenir lloc durant uns quinze dies a temperatura controlada de 15-17º. Posteriorment, va passar per fusta d’acàcia durant uns cinc mesos. El resultat és un vi de color groc palla, amb tonalitats de llimona. En nas és intens amb aromes de fruita blanca i flors blanques. Ja en boca se’ns presenta equilibrat, amb bona acidesa, un punt untuós i postgust llarg.

És ideal per prendre’l a copes com a aperitiu però també per acompanyar diferents àpats. Així, fa bona harmonia amb tot tipus d’arrossos, formatges. Ah, i és un complement perfecte per a una bona caragolada.

tracking