SEGRE
La portada del disc 'Pureza' de Queralt Lahoz.

La portada del disc 'Pureza' de Queralt Lahoz.

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Autora:Queralt Lahoz Disc: Pureza Any: 2021 Discogràfica: Say it Loud Records

L’Altaveu de Ponent Roots d’aquest mes el dediquem a una artista i un disc que exemplifiquen el mestissatge més actual que es viu darrerament a la ciutat de Barcelona. La catalana Queralt Lahoz va editar Pureza amb la label barcelonina Say it Loud Records.

La definició que trobem al diccionari de puresa és: “indica la quantitat d’altres gasos en un gas en particular”, i creiem que escoltant aquest disc n’és una definició prou realista. Queralt Lahoz fica a la coctelera diversos estils i els sacseja traient-ne una recepta personal i única que ens agrada molt.

Una ració d’influència i arrels flamenca, una dosi de ritmes llatins, un pessic de hip hop, un xic de trap, una porció de copla, tot sacsejat amb la força del dance hall per treure un disc que conté un repertori ric que convida a escoltar amb detall les lletres i inciten al ball i que rarament podràs mantenir-te quiet al fer lliscar l’agulla del tocadiscs.

Sorprèn que amb la seva joventut, la de Santa Coloma de Gramenet amb arrels granaínas defensi com si portés tota una vida disparant ritmes amb què transmet força i delicadesa a parts iguals. És inevitable que na Queralt ens recordi d’altres artistes com La Mala o la Marina d’Ojos de Brujo, que segurament l’han influenciat, però fugint-ne alhora i fent-se una artista forta amb personalitat pròpia.

Pureza compta amb nou cançons riques i plenes de matisos musicalment que amb la combinació lírica t’atrapen justament per la puresa que transmeten, Queralt, dona, filla de migrats, de classe treballadora i assentada a l’extraradi d’una ciutat com Barcelona, es fa forta davant el micro, amb un ampli repertori de registres, vestint-se en unes cançons amb un vestido de lunares i en d’altres amb els pantalons més amples evocant les seves referències de la cultura hip hop.

Llenguatge col·loquial, real, directe i sense pèls a la llengua ens canta a situacions quotidianes, a l’amor, a la família, al treball o als calés (o doblones com ella diu).

Queralt es troba en plena gira de presentació d’aquest preciós disc, i la seva gira l’està portant arreu de la Península captivant tothom que la veu dalt de l’escenari.

Graveu-vos el seu nom a la memòria, aquesta dona està a punt de fer el salt havent-se guanyat el respecte de companys i companyes de la professió com de la premsa especialitzada.

tracking