SEGRE
Ingredients

IngredientsROSA CABISCOL

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Una manera diferent de menjar préssec: acompanyar-lo d’una semiesfera de mousse de mató i daus de mel amb llimona. Una mica elaborat, però dóna prou contrast.

Elaboració:

Posem 3 fulls de gelatina en aigua freda per tal que s’estovin.

Mesclem bé el mató amb el sucre, per tal que no quedin grumolls; escalfem la llet al microones, un moment, i afegim la gelatina ben escorreguda. Barregem perquè quedi ben dissolta i ho incorporem al mató. Afegim amb cura la nata ben muntada a la mescla, vigilant que no es desmunti la nata.

Ara posem la mescla en uns motlles en forma de semiesfera, i els deixem a la nevera 3 o 4 hores fins que qualli bé. Jo he utilitzat uns motlles esfèrics que tenia per fer gelats, i després he dividit l’esfera de mousse resultant per la meitat. A continuació posem l’últim full de gelatina a estovar en aigua freda.

Mentre s’estova, barregem l’aigua i la mel, l’escalfem i hi incorporem la gelatina escorreguda; tot seguit hi afegim el suc de mitja llimona i el posem en un motlle pla, per tal que el líquid quedi més o menys en forma de làmina de 0,5 cm de gruix, aproximadament. Refrigerem fins que qualli.

Uns 25 minuts abans de servir el plat tallem els préssecs per la meitat, separem les dues meitats i traiem el pinyol amb una cullera de postres. Pelem les meitats i les mullem amb suc de llimona perquè no s’oxidin. Les posem al forn uns 10 minuts; es poden regar abans amb una mica d’aigua amb sucre, si es vol.

Muntatge:

Posem les meitats dels préssecs cara amunt. Al damunt, hi posem una semiesfera de mousse de mató.

Traiem la mel de la nevera, i la tallem a cubs petits; els posem a sobre i al voltant del mató, i acabem de decorar amb pell de llimona i unes petites rodanxes de préssec fresc.

tracking