SEGRE
Ingredients per a 6 persones

Ingredients per a 6 personesROSA CABISCOL

Publicado por

Creado:

Actualizado:

En primer lloc

farem els tocinets. Necessitarem uns motlles. Jo els vaig fer en vasets ceramics cúbics, però els podeu fer amb els motlles que tingueu, que resisteixin el vapor d’aigua. Es barreja l’aigua i el sucre. Es posa al foc i quan comenci a bullir es treu del foc i es deixa refredar una mica. Apartar una petita quantitat de xarop per untar els motlles. Batre els rovells d’ou, sense que facin escuma, i afegir el xarop que havíem preparat abans. Barrejar bé.

Untar els motlles i omplir-los del batut. Coure al vapor durant 15 minuts, amb la cassola coberta amb un drap de cuina (per absorbir l’excés de vapor i evitar la condensació) i posant la tapa per sobre. Deixar refredar.

Mentre refreden preparem les salses.

Salsa de raïm i daus de poma:

Posem al foc suau 1/2 de vas d’aigua, i sucre per a fer un xarop. Mentre comença a escalfar, tallem els raïms per la meitat, els xafem una mica en un morter i els incorporem al xarop. De tant en tant remenem, per tal que el raïm vagi deixant el seu suc i el xarop es vagi tornant de color del vi. Quan el xarop sigui una mica consistent, retirem del foc i colem, per eliminar les restes del raïm. Si el xarop resultant no és encara prou espès, el deixem una mica més a foc lent.

Abans de retirar del foc la salsa de raïm, posem a l’interior uns daus de poma de petita mida (1×1 centímetre), perquè agafin el color de la salsa. Retirem tot del foc, apartem els daus de poma i reservem els daus i la salsa per separat. Una vegada freda, la salsa no ha de quedar compacta, sinó una mica fluida.

Salsa de menta:

Posem moltes fulles de menta en el morter, les piquem, afegim unes gotes de llimona, i les posem en un altre pot amb xarop de sucre i aigua. Repetim el procés que hem fet amb la salsa de raïm. Si hi havia prou menta, el color serà tirant a verd, o una mica transparent amb to verdós. Reservem.

Presentació:

Posem en un plat fondo una base de salsa de raïm, i afegim petits daus de tocinet i de poma, com si fos una sopa. Acabem amb unes gotes de salsa de menta i unes quantes fulles i flors comestibles.

tracking