SEGRE

Vaixell de xocolata amb gelat de mango i pinya

620439_2.jpg

620439_2.jpgR.CABISCOL

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Un vaixell de xocolata

una mica elaborat però espectacular. Desfem la xocolata al bany maria. Quan estigui líquida, però no sobrepassi els 60 ºC, n’estenem una part en una làmina de paper de forn, i quan comenci a refredar hi fem unes ratlles paral·leles mitjançant un ganivet o un estri de pastisseria que podreu trobar a les botigues de material de cuina.

De seguida pleguem la làmina de xocolata per aconseguir unes corbes, abans que se solidifiqui del tot. Ho podem decorar amb pols daurada alimentària o amb una mica de pols de sucre.

D’altra banda, posem xocolata líquida en una mànega pastissera i fem uns fils de xocolata. Els deixem refredar a part. Fem també unes reixetes de xocolata, en forma més o menys triangular.

Amb l’altra part de la xocolata omplim uns motlles en semiesfera per fer les semiesferes de la base. Ho deixem refredar igualment en un lloc fresc. Tallem una bona part de la pinya a quadradets i la caramel·litzem amb sucre. Reservem.

Preparem el gelat de mango i iogurt, triturant el mango trossejat amb una batedora, si pot ser amb l’accessori de recipient; afegim el sucre i seguim mesclant. A continuació hi posem el iogurt i acabem d’homogeneïtzar. Ho posem en una màquina de fer gelats o al congelador, fins que tinguem el gelat fet.

Presentació:

Mitja hora abans, traiem el gelat del congelador. Desemmotllem les semiesferes de xocolata. En un plat, fem una decoració amb coulis

de mango o bé amb pols de sucre, i hi posem una semiesfera de xocolata al mig. Omplim la base de la semiesfera amb daus de pinya caramel·litzada, hi posem damunt una bola de gelat de mango, i acabem la decoració amb els fils de xocolata, els triangles com si fos una vela, i la resta de les decoracions. La idea és que sembli un petit vaixell sobre les onades de xocolata. Cal menjar-s’ho aviat, perquè el gelat es desfà i va dissolent la xocolata.

tracking