SEGRE
Què veurem el 2017? (I)

Què veurem el 2017? (I)

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Si fos per les pel·lícules

o novel·les de ciència-ficció escrites fa cinquanta anys aquest 2017 hauríem d’estar circulant en cotxes voladors, fent viatges en bus cap a Mart o coneixent una civilització al centre de la terra. És un dels problemes de fer prediccions a llarg termini. Però nosaltres, que mirem una mica més curt, els donarem algunes claus durant les properes entregues d’allò que se suposa que arribarà o s’instal·larà en les nostres vides durant aquest any. No es facin il·lusions, que aquesta mirada a curt termini tampoc és exacta, com ho proven els rellotges intel·ligents, que no s’han acabat de consolidar com s’esperava. Fem un repàs del que arriba aquest 2017: hem de començar parlant-los de la tan esperada convergència digital, que aquest any passat gairebé no hem ni comentat. Si es pregunten de què els estem parlant, els direm que es tracta d’unificar els seus dispositius en un de sol. Fins avui, cada dispositiu funciona de forma independent de la resta. Per exemple, el seu telèfon mòbil, la tauleta o el seu ordinador personal tenen usos i característiques tècniques ben diferenciades.La convergència de la qual parlem és que un sol dispositiu regni per sobre dels altres i que tots els dispositius puguin utilitzar-se de la mateixa forma. Per posar-los un exemple, imaginin que connecten el seu mòbil en una pantalla i el poden utilitzar plenament com un ordinador.

O imaginin que el connecten a la televisió i poden fer servir totes les seves funcions preferides del telèfon a la gran pantalla. Potser ho han vist en alguna pel·lícula de ciència-ficció, quan un protagonista passa les dades d’un petit dispositiu en una pantalla o, si anem més enllà, en un holograma. Això és, en part, gràcies a la potència que tenen alguns mòbils, que fins i tot poden superar la d’ordinadors portàtils. Però tot això no els ho diem perquè sí.

Tots els grans fabricants ja compten amb programes per portar-ho a la llum durant aquest any que acabem d’estrenar. És el cas de Windows Legacy, Andromeda de Google o el Samsung Desktop Experience.

tracking