SEGRE
IGTV

IGTVSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Una de les aplicacions

que més ha despuntat en els darrers anys, sobretot per la seva potencialitat entre els nous

influencers

i els dispositius mòbils és, sense cap mena de dubte Instagram, una xarxa social especialitzada en fotografies que des de fa uns mesos ens té acostumats a canvis i girs constants en la seva funcionalitat. De fet, de les grans plataformes socials, Instagram, que és de Facebook, és la que més actualitzacions i millores proposa habitualment. En poc temps ha passat de ser exclusivament una xarxa fotogràfica a incorporar un element que a Zuckerberg li interessa explotar, els vídeos. Un primer pas va ser el vídeo en lloc de les mateixes fotografies, que va donar pas fa uns mesos a les històries i que avui ens sorprèn amb IGTV, és a dir, Instagram TV. IGTV és l’aposta definitiva d’Instagram –i tot l’univers Facebook– cap als vídeos de llarga durada, amb la mirada fixada a Youtube, de Google, la reina del món audiovisual a internet. Si amb les històries i els posts d’Instagram podem publicar vídeos de curta durada, amb IGTV ho podrem fer en vídeos de fins a una hora. I sí, també en format vertical. Si volen saber com funciona i provar-ho, no podran fer-ho directament des d’Instagram, sinó que s’hauran de descarregar IGTV com una aplicació independent que es vincularà automàticament amb la seva pròpia d’Instagram. Un cop la tinguin, només caldrà que hi comencin a publicar. Ho poden fer des d’un arxiu propi del mòbil, però de ben segur que en breu s’hi podrà publicar de forma directa. Un cop publicat el vídeo, apareixerà als usuaris a l’espai destacat d’IGTV.

Per què tant èmfasi en el vídeo? Segons Instagram, l’any 2021 prop del 80% del tràfic de dades mòbils serà en vídeo, un format que cada vegada té més adeptes especialitzats a crear aquest tipus de continguts, ja siguin professionals o aficionats.

Aconseguirà Instagram prendre a Youtube una quota d’usuaris? Fins a quin punt? Tindran èxit els vídeos en format vertical? És aviat per respondre-ho, però de moment ja tenim un nou mitjà de difusió.

IGTV

IGTVSEGRE

tracking