x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

Filtracions de dades

  • JOAN TEIXIDÓ
Actualizada 22/10/2018 a las 13:22
Filtracions de dades

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Filtracions de dades

SEGRE
Filtracions de dades

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Filtracions de dades

SEGRE

En les darreres

setmanes hem llegit com dues grans plataformes presents al nostre dia a dia com són Facebook i Google han informat del robatori de dades de milions d’usuaris. A Facebook, una vulnerabilitat del sistema per part de

hackers

va permetre que poguessin robar dades de fins a 50 milions d’usuaris de tot el planeta. El cas a Google va ser a través de la plataforma Google+ i va afectar comptes de més de mig milió d’usuaris.

Però què significa que ens robin dades d’una xarxa social en la qual som presents? D’entrada, deixin que els digui que cada dia, mentre passegem per aquestes plataformes, regalem les nostres dades a tercers. Per exemple, cada cop que cliquem a una publicació, fem un

m’agrada

o mostrem qualsevol altre tipus de reacció, els sistemes d’aquestes empreses ho detecten i completen a poc a poc un perfil digital cada vegada més semblant a la vida real. Com més real sigui aquest perfil, més cara podran vendre la publicitat d’aquelles empreses que busquen els destinataris perfectes per captar l’atenció dels seus productes. No és el mateix que una empresa de roba esportiva llenci una campanya digital genèrica que ho faci només destinada a aquelles persones que són esportistes i que fins i tot han anunciat que necessiten canviar-se de roba esportiva.

Però el robatori de dades és lleugerament diferent. Ja no només oferim el nostre perfil digital, sinó que a més aquest robatori implica que ens puguin prendre dades íntimes, com el nostre número de telèfon, la nostra adreça postal o, si han fet algun pagament a través de la xarxa, els nostres números de compte. Els hackers actuen a la

deep

 

web

, on venen l’accés a aquests comptes a preus que van de 3 a 12 dòlars.

Fins fa poc aquestes empreses podien passar per alt el fet d’informar que patien atacs o vulneracions d’algun tipus, però amb la nova llei GDPR de protecció de dades estan obligades a informar cada cop que passi. En definitiva, un nou cop que serveix per entendre que les nostres dades, a la xarxa, mai poden estar segures del tot. Estiguin alerta.

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre