x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

Tornen les consoles 'vintage'

  • JOAN TEIXIDÓ
Actualizada 12/11/2018 a las 17:42
Tornen les consoles ‘vintage’

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Tornen les consoles 'vintage'

SEGRE
Tornen les consoles ‘vintage’

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Tornen les consoles 'vintage'

SEGRE

És força habitual

escoltar gent jove, els anomenats

millennials

de la franja dels trenta als quaranta anys, queixant-se amb cert desencís que els jocs de consola actuals no els agraden. Que són massa sofisticats, ràpids o que no els resulten divertits. Molts d’aquests

–m’hi incloc– hem crescut amb videojocs com

Alex Kidd, Sonic, Super Mario

o

Street Fighter

. O el que és el mateix, som fills de Super Nintendo, Master System i Megadrive. L’edat daurada dels videojocs, per a alguns, són els cartutxos de la dècada dels 90.

Però, com sabran, tot torna. Des dels vinils fins als cassets. Des dels pantalons a l’altura del melic fins a les Converse. I, com no podia ser d’altra manera, a les consoles. Fa uns mesos els vaig parlar del llançament de la Super Nintendo Mini, una versió mínima de la mítica consola japonesa, amb una vintena de jocs instal·lats com el

Zelda

o el

Donkey Kong

i els comandaments de tota la vida. Una delícia amb una clara visió comercial: retornar als vells amants d’aquests jocs aquelles tardes de diversió que no han tingut amb les noves generacions de jocs i consoles. A la vista d’aquest retorn les altres marques no han pogut resistir-se al pastís d’aquest univers.

Fa pocs dies hem vist les primeres imatges d’una suposada versió reduïda de la popular Nintendo 64. De moment són rumors, però no seria gens descabellat que aparegués en breu al mercat. Fins i tot ja hi ha webs que llisten els 19 jocs que podria incloure. Però l’afany per tornar als jocs vintage ens porta reedicions de les velles Master System o Megadrive, ambdues de Sega, per a qui vulgui tornar a jugar als

Virtual Fighter

,

Sonic

Tekken

o

Alex Kidd

. O a les velles màquines Atari i Neo Geo amb els seus

joysticks

característics.

El món de l’entreteniment i la nostàlgia es tornen a donar la mà i aprofiten la tirada comercial que tota una generació pot donar a aquests jocs, que buscaven l’equació perfecta entre diversió, facilitat i qualitat gràfica de l’època. Potser alguns jocs no han aguantat el pas dels anys, però els asseguro que quan tornin a escoltar aquella melodia del seu joc preferit de l’època, els records els guanyaran.

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre