SEGRE
Currículums a la xarxa

Currículums a la xarxaSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Internet

s’ha convertit en una de les fonts bàsiques a l’hora de buscar feina. Ja no és necessari portar i deixar desenes de currículums porta a porta, sinó que ara, amb una presència a diferents plataformes digitals, podem estar alerta de totes les ofertes de feina que hi hagi al nostre voltant.

Hi haurà usuaris que preferiran fer-ho de forma directa a través de portals especialitzats. És el cas, per exemple, d’Infojobs, Infoempleo o JobToday, per recollir-ne algunes, però n’hi ha moltes més. Malgrat que totes tinguin el mateix objectiu –posar en contacte persones demandants i empreses que cerquen perfils determinats– les tres utilitzen fórmules similars amb alguns matisos. JobToday treballa més la ubiqüitat mòbil i la rapidesa de contactes, mentre les altres dues són més clàssiques i procuren un contacte entre demandants més pausat i estudiat. En totes aquestes plataformes l’usuari haurà de crear-hi el seu currículum, més o menys complert, per poder realitzar les peticions de feina i no quedar exclòs a la primera de canvi.

Però si hi ha una gran plataforma que es basa en la gestió de currículums aquesta és LinkedIn, una potent xarxa de perfils professionals que posa en contacte milions de perfils entre ells. Els usuaris poden actualitzar el seu currículum regularment i posar-se en contacte –o demanar que els posin en contacte– amb persones del seu sector professional segons proximitat o afinitat. LinkedIn, a més, té un component de xarxa social convencional, com pot ser Facebook. Així, té un servei de missatgeria interna i s’hi poden compartir continguts. I té, i això és important, un servei professional per a empreses. Aquestes poden realitzar demandes de perfils professionals i cercar els millors perfils en l’extensa xarxa.

Però hi ha qui preferirà, com sempre, la via del currículum directe. La del paper i de forma presencial. Per a qui busqui aquesta via, fent una cerca senzilla trobarà un grapat de pàgines gratuïtes que li oferiran plantilles o que li podran confeccionar el currículum directament segons les dades introduïdes.

Currículums a la xarxa

Currículums a la xarxaSEGRE

tracking