x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

La revolució dels CM

Actualizada 30/04/2019 a las 13:53
La revolució dels CM

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© La revolució dels CM

SEGRE
La revolució dels CM

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© La revolució dels CM

SEGRE

Per a qui no els soni

l’abreviació CM, els diré que es tracta de l’anglicisme

community manager

, l’encarregat de gestionar els perfils socials de les empreses, o la relació amb la comunitat, si volen. Aquesta és una de les noves feines que han aparegut en els darrers anys si bé, relacionant-ho amb el llenguatge de l’empresa clàssica, es podria definir com el relacions públiques. Els

community managers

tenen un coneixement profund de totes les plataformes socials i s’hi mouen –o haurien de fer-ho– amb total comoditat.

Darrerament hem vist com aquesta figura es popularitzava per un nou ús del llenguatge que es distancia molt de la formalitat de les grans empreses. Així, els nous CM parlen, o escriuen, com ho faríem al carrer, amb la informalitat que caracteritza cada una de les plataformes en què juguen. Això els dóna dos avantatges. El primer, atansar-se al públic general, parlant el mateix llenguatge i caure una mica més simpàtics del que ho faria una gran empresa. El segon, vinculat al món de la xarxa, aconseguir fer-se viral i fer arribar qualsevol missatge a moltes més persones a les quals anava dirigit.

No és estrany veure, doncs, com els CM de les companyies rivals Netflix o HBO conversen a Twitter, fent-se bromes mútues, arran de l’estrena de la nova temporada de

Joc de Trons

. Un altre CM que va ser dels primers a guanyar-se la popularitat del gran públic va ser el de la Policia Nacional o el d’Alcampo amb la broma de la

ruka

als de l’empresa MediaMarkt.

També Renfe, Telepizza, Vueling o Mercadona s’han sumat a aquesta tendència del to humorístic i desenfadat per respondre a les demandes del públic.

Tant és la importància d’aquests nous perfils que inclús ja s’han produït els primers fitxatges mediàtics. Sense anar més lluny, per exemple, l’any passat la Moncloa va fitxar el CM de la Policia Nacional perquè portés els seus comptes socials.

Si volen fer un repàs, cerquin les paraules

i el nom de les empreses que els he mencionat i facin un repàs a les millors respostes i/o publicacions que han anat fent.

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre