SEGRE
Rellotges digitals

Rellotges digitalsSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El món de la tecnologia

digital ho ha revolucionat tot. Des de fa anys, com bé saben. Fa uns mesos els vaig parlar en aquesta columna dels rellotges intel·ligents, els anomenats

smartwatch.

Aquests són una versió mínima dels nostres telèfons mòbils i permeten als usuaris poder, a més de consultar l’hora, tenir accés a dades que el telèfon envia constantment al dispositiu de canell. Es poden gestionar elements com notificacions, missatges, correus o trucades, entre d’altres.

Avui els parlo d’un pas més. O, si volen, d’un híbrid entre aquests rellotges intel·ligents i uns altres que n’hem parlat poc però que també tenen un públic molt fidel. Es tracta dels rellotges esportius, que ara també són intel·ligents. Anem a pams. Fins avui, marques com Polar, Garmin o Suunto oferien als seus usuaris rellotges amb les funcions de pulsòmetre, GPS i de registre d’activitat física. Acostumaven a funcionar amb aquestes cintes que es col·loquen sota del pit i que capturen els moviments del cor, per tal de garantir entrenaments físics òptims. L’usuari, un cop finalitzat, pot veure els registres de l’activitat i valorar-ne el rendiment. Avui aquests rellotges han virat cap a les funcionalitats dels rellotges intel·ligents, de manera que no només podrem registrar l’activitat física, sinó que també podrem incloure un grapat de funcionalitats més, com poder escoltar música en

streaming

o rebre notificacions de correus o xarxes socials. A més, la innovació ha fet que els sensors de cinta sota del pit hagin passat al mateix rellotge, que utilitza un sistema de llums i sensors que mesura el pols del cor.

També es vinculen automàticament amb els nostres mòbils i ofereixen una experiència més àmplia gràcies a programes i aplicacions en línia, per tal de tenir tots els registres esportius i d’activitat. Això sí, a rellotges més híbrids, menys duració de bateria. És per això que tots els dispositius de les principals marques, que són Polar, Garmin i Suunto, tenen les gammes més potents més encarades a l’esport i menys a l’oci. Això sí, han de ser bons aficionats a l’esport per pagar el que valen.

Rellotges digitals

Rellotges digitalsSEGRE

tracking