SEGRE
La meva pàgina web

La meva pàgina webSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La setmana passada vaig parlar-los d’un article que criticava el disseny actual dels webs. Es basava en els formats estàndards actuals, on els elements estan disposats gairebé sempre en les mateixes ubicacions. Però hi ha la possibilitat que vostè sigui el seu propi dissenyador web? És més, hi ha eines per a construir la seva pròpia pàgina web de forma totalment gratuïta? La resposta és afirmativa. O gairebé afirmativa. Abans de posar-me a fons en la qüestió, els diré que tenir un web no és una tasca senzilla. Hi ha múltiples temes tècnics que s’han de resoldre, com els dominis, l’allotjament o les bases de dades, que poden ser un autèntic maldecap per aquells no entesos.

Tornem al tema principal. Hi ha un grapat d’opcions per a tenir el seu propi web. Fins i tot de gratuïtes. D’aquestes, la més habitual és obrir un bloc amb Wordpress o Drupal i convertir-lo en una completa pàgina web funcional instal·lant-hi plantilles, que poden ser gratuïtes o de pagament, que fins i tot els permetrà tenir-hi botiga online. Si volen coses més senzilles però no tan gratuïtes, Wix o Designmodo, per exemple, són la seva opció.

Amb aquestes plataformes, només caldrà que arrossegui elements i els personalitzi i ompli com vulgui, com si fos un joc. El model de negoci d’aquests serveis és que els ofereixen la possibilitat de crear lliurement el seu web a canvi d’un preu mensual en concepte d’allotjament i assessoria en cas de problemes, entre altres avantatges. Els preus van dels 8 euros mensuals en cas de Wix als 20 mensuals en cas de Designmodo. Si busquen un web de venda personalitzat, Shopify és una bona opció, des de 9 euros al mes.

Així doncs, la conclusió és que existeixen un grapat de maneres per a tenir un web propi funcional. Web, que malgrat que hagi perdut eficiència davant altres plataformes més socials, no deixa de ser el gran aparador del seu producte, servei o currículum. I pel que fa al disseny, del qual parlava al començament d’aquest article, cerquin les pàgines dels seus artistes preferits, per sortir de la rutina global.

La meva pàgina web

La meva pàgina webSEGRE

tracking