SEGRE
Dividim despeses

Dividim despesesSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La gran majoria de vegades que fem alguna activitat en grup que impliqui posar-hi diners hi ha problemes. Qui no ha anat darrere d’algú altre que li deu una part a pagar? O qui no ha acabat pagant una mica de més pel tema dels arrodoniments?

Sigui com sigui, és un dels grans problemes del dia a dia i dels micropagaments que la tecnologia havia arreglat a mitges. De fet, des d’aquesta columna ja els he parlat en més d’una ocasió d’aquestes plataformes, com Twip, vinculada a ING direct, o altres aplicacions creades per bancs per tal de generar una font de potencials clients a curt termini.

Avui els parlo de Splitwise, una aplicació que no és nova però que els pot ajudar a l’hora de repartir-se aquestes despeses, ja siguin recurrent o no, del seu dia a dia. Posin per cas que tenen companys de pis que els han de pagar a part iguals la quota d’electricitat del mes. Només caldrà que els companys tinguin l’eina i el sistema repartirà a parts iguals el pagament. Això si, no farà els pagament en petites parts si no que anirà sumant quantitats per tal de fer un pagament més gran quan sigui necessari. De la mateixa manera, el programa ens avisarà per notificacions o correu electrònic que hi ha hagut alguna despesa nova o que hem d’abonar la quantitat que ens pertoqui. L’aplicació és totalment gratuïta i està disponible per Android i iOS. Si en volen provar de diferents, els donaré els noms de Settle Up, Bizum o Verse.

A l’inici del text els he exposat que era un tema que la tecnologia havia arreglat a mitges. El cert és que tecnològicament està perfectament resolt. És en el tema social i d’ús on aquestes eines fallen, ja que no són populars, ni d’un ús diari, i perquè funcionin perfectament necessiten que tots els membres d’un grup d’amics o colla la tinguin instal·lada i funcionant. I això no és gens senzill, a causa del munt d’opcions i alternatives que tenen els usuaris. De totes maneres, des d’aquesta secció els emplaço a utilitzar-la. Qui sap, si d’aquesta manera, deixen de perseguir l’amic que es resisteix a pagar els 12 euros de la cassola de tros del cap de setmana.

Dividim despeses

Dividim despesesSEGRE

tracking