SEGRE
El canvi climàtic en colors

El canvi climàtic en colorsSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Aquests mesos d’estiu, amb les onades de calor que hem anat patint, és quan més ens en recordem dels efectes del canvi climàtic. Són nombroses les eines a la xarxa que ens informen al moment de tot el que passi, com l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que fa uns dies va publicar una imatge curiosa en la qual es veien una sèrie de línies verticals com la que veuen a la imatge destacada de l’article. Es tracta de la variació mitjana anual de temperatura a Espanya des de començaments del segle XX.

És una imatge infogràfica que s’ha extret del web showyourstripes.info, un portal creat per Ed Hawkings, científic, professor i investigador especialitzat en ciència climàtica de la universitat anglesa de Reading, que té per objectiu mostrar en colors el canvi climàtic de totes les regions del planeta. Les dades s’han extret de la base de dades de Berkeley Earth i els colors mostren la desviació entre les temperatures mitjanes. El blau més intens representa la temperatura mitjana més baixa entre aquests més de 100 anys i el vermell intens la més alta. I al mig, les variacions segons aquesta escala. Val a dir que no s’indica quina va ser la temperatura mitjana i quina variació va tenir respecte als altres anys, per la qual cosa es podran fer una idea mental del panorama però no podran endinsar-s’hi gaire.

En aquesta pàgina podran consultar i descarregar-se els gràfics de la majoria de països del planeta, així com veure l’evolució de temperatura a escala global. Si se la descarreguen i la comparteixen a la xarxa, poden utilitzar l’etiqueta #showyourstripes – mostra les teves línies–, a fi d’ampliar la conscienciació sobre el canvi arreu de la xarxa i posar el nostre granet de sorra.

Però no és l’únic recurs que podran trobar per la xarxa sobre el canvi climàtic. Si els interessa el tema, fent una simple cerca a través del seu navegador podran trobar molt material, textual com audiovisual, per aprofundir sobre el tema, a més d’encesos debats sobre els apocalíptics i els negacionistes. Un tema del qual en seguirem parlant, malauradament.

El canvi climàtic en colors

El canvi climàtic en colorsSEGRE

tracking