x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

El cas FaceApp

Actualizada 30/07/2019 a las 12:05
El cas FaceApp

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© El cas FaceApp

SEGRE
El cas FaceApp

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© El cas FaceApp

SEGRE

Darrerament deuen haver escoltat i llegit sobre la polèmica amb l’aplicació FaceApp. Ens espien? Per què ha agafat tanta volada aquesta aplicació? Començo pel començament. Com sempre, les xarxes són les culpables dels fenòmens virals. A través d’Instagram i Twitter vam conèixer una iniciativa, anomenada #FaceAppChallenge, en la qual els usuaris utilitzaven una aplicació mòbil per, mitjançant una fotografia del rostre actual, envellir-se gràcies a un sofisticat programari intel·ligent i penjaven les fotografies resultants. Influents com Messi, David Bisbal o Alejandro Sanz van propulsar la iniciativa, fent que més de cent milions d’usuaris se la descarreguessin i comencessin a jugar-hi. Cosa que ha passat diverses vegades en els darrers anys. Però el focus i alerta s’ha posat en les condicions d’aquesta aplicació.

Diversos mitjans especialitats han alertat de la procedència de FaceApp, Rússia. Amb unes condicions d’ús que tot usuari ha hagut d’acceptar i que desprotegeixen els usuaris de tot el món. Per què? En primer lloc, pensin que estan regalant imatges d’alta definició de la seva cara a una empresa russa, una cara que ve acompanyada de noms i cognoms i que és una de les noves formes de desbloquejar aparells, com telèfons o ordinadors, el que és coneix com a bioempremta. Reflexionin un moment: donarien la seva empremta dactilar a una empresa russa perquè l’emmagatzemi? Doncs és el que estan fent en el cas de FaceApp. Un dels problemes és que les clàusules de contracte entre aplicació i usuari, com deia, acceptades per tothom sense llegir, s’escapen del control legislatiu de dades de la UE. I no. Personalment no crec que les utilitzin demà mateix. Però sí en un futur proper. Ja han vist desenes de vídeos de suplantacions d’identitat virtual mitjançant canvis de rostres. I ara resulta que aquesta empresa, que s’escapa de les restriccions occidentals, ja té milions de rostres virtuals emmagatzemats. I sí, pot ser que el seu també. Un avís: tinguin en compte les condicions d’ús i els permisos que donen a totes les aplicacions, molts dels quals vostè no utilitzarà mai.

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre