x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

Per als amants del tren

Actualizada 15/01/2020 a las 16:53
Per als amants del tren

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Per als amants del tren

SEGRE
Per als amants del tren

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Per als amants del tren

SEGRE

Diumenge passat

, en aquesta mateixa columna, els parlava d’un mapa basat en l’imperi romà en el qual es podien veure totes les vies romanes de l’època amb un divertit interactiu que emulava el conegut Google Maps i que els permetia saber quants dies es podia tardar d’un lloc a un altre utilitzant els mitjans de transport de l’època.

Avui els segueixo parlant de mapes. Però ho faré de trens. El projecte Open Railway Map és una plataforma basada en Open Street Map que ens permetrà recórrer totes les línies de tren del món existents i a partir de tres formats. El primer ens permet veure tota la infraestructura ferroviària del planeta. Si allunyen el mapa podran veure totes les línies de tren del planeta. Si l’apropen podran anar veient les línies més properes a casa seva i les més curioses. Per exemple, les més properes als pols, les gegantines línies d’alta velocitat de la Xina, els mapes d’Europa, o d’Amèrica i la situació ferroviària del continent africà. Aquesta visió de la infraestructura la podran veure en diversos colors que els marcaran les diferents línies de trens existents en cada mapa que mirin. Per exemple, si miren al pla de Lleida veuran línies principals, secundàries i la d’alta velocitat, a més de línies històriques, ramals i estacions. Com els deia, té dues formes més de visualització de dades. Són les velocitats de cada línia i les senyalitzacions que tenen. És curiós veure la màxima velocitat de l’AVE al seu pas per Lleida o, si són experts d’aquests temes, el tipus de línia o senyalització. Aquestes dues darreres visualitzacions potser són molt enfocades a un públic molt especialitzat. En tot cas, professional o no, els recomano que hi facin una ullada i s’hi entretinguin, ja que el mapa els donarà una visió global d’una de les estructures de mobilitat més importants de la història. Símbol també del progrés dels continents i imatge de l’auge i expansió de les grans metròpolis del planeta. El projecte és obert, de manera que, fent una cerca per la pàgina, sabran com hi poden contribuir per aportar dades i millorar la visualització de la interfície que, per cert, està completament en català.

Comenta el contenido

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre