x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

El coronavirus a la xarxa

  • JOAN TEIXIDÓ
Actualizada 24/02/2020 a las 16:51
El coronavirus a la xarxa

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© El coronavirus a la xarxa

SEGRE
El coronavirus a la xarxa

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© El coronavirus a la xarxa

SEGRE

En ple dos mil vint

–encara costa acostumar-s’hi–, la difusió de continguts a través de la xarxa a escala planetària ja és habitual i constant. Allò de l’

Aldea global

de Marshall McLuhan ja la tenim més que assumida. I en esdeveniments i fets de gran interès, és quan en veiem els exemples més evidents. Un d’aquests és, sens dubte, el cas del coronavirus. La demanda d’informació i transparència des de tots els racons han portat a crear diverses plataformes de gran ús informatiu. Els en deixo tres exemples.

El primer és un interessant mapa interactiu amb dades en temps real amb informació detallada de tos els casos registrats i confirmats país a país, nombre de morts i mapa de calor amb els punts de major rellevància. Aquest mapa el trobaran a

gisanddata.maps.arcgis.com

i l’ha creat el Centre de Sistemes per a la Ciència i l’Enginyeria Johns Hopkins. Utilitza dades obertes de diverses institucions, com l’OMS o l’ECDC de Xina, entre d’altres.

Un altre document interessant és un mapa de Google Maps anomenat Coronavirus semblant a l’anterior, amb estètica i funcionalitats que reconeixeran de la marca Google, i que ja han vist més de vuit milions de persones. Aquest mapa inclou algunes dades que no inclou el del centre John Hopkins, com els casos descartats i els sospitosos. Aquest es va actualitzant cada dia.

Deuen haver llegit en aquest diari que la Xina, país origen del contagi, ha començat a construir un gran hospital per a ingressar totes les persones contagiades. Aquesta construcció exprés es pot veure en format

streaming

en directe, segon a segon. Per accedir-hi hauran de fer una cerca al seu cercador preferit, per exemple buscant “streaming hospital xina”. Un cop siguin a dins no s’espantin, ja els adverteixo que no és cap virus –en aquest cas digital–, ja que és una web en xinès i probablement no arribin a entendre gran cosa. Al centre hi ha un vídeo amb la retransmissió, en el que podran veure com avancen les obres.

A data d’escriure aquest article encara no hi ha hagut cap cas confirmat a casa nostra.

Comenta el contenido

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre