SEGRE
Tots els mòbils són iguals?

Tots els mòbils són iguals?SEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Des de fa anys

qui vagi a qualsevol botiga d’electrònica veurà que als lineals dels telèfons mòbils tots són extremament semblants. Quan tocava que fossin quadrats, tots eren quadrats. Quan tocava que fossin arrodonits, tots eren arrodonits. Ara, la moda dels telèfons és que tinguin un retall, anomenat

notch

, a la part superior de la pantalla, on hi ha la càmera i l’altaveu. Per què passa això?

La tendència l’acostumen a marcar els grans fabricants, sobretot Apple, que sovint són els primers a presentar propostes de millores per diferenciar-se de la resta de competidors. Un cop passa això, i com a marca de referència pel que fa al disseny, la resta de fabricants imiten els models per mirar que, a ulls del consumidor, la seva marca sigui al més semblant possible als dispositius de la marca de la poma, vistos com a mòbils de gamma alta. Pensin a més que, avui dia, als podis de vendes se situen els grans fabricants xinesos, que només han fet que imitar els seus competidors occidentals.

Samsung, un gegant del sector, també ha provat d’innovar i presentar propostes disruptives en els seus aparells, com les populars pantalles arrodonides al cap lateral. L’èxit va ser escàs i han acabat fabricant models que, de nou, s’assemblen més als del rival Apple que als seus propis.

El portal especialitzat

Business Insider

aporta una altra visió, la que el disseny el marca també la tecnologia disponible, per la qual cosa, per exemple, si es fabriquen càmeres i sensors cada cop més petits, el retall o

notch

de la part superior tendirà a ocupar menys espai. Això no treu que, de nou, Apple sigui la marca pionera en temes de disseny. Això es pot aplicar als sensors d’empremtes dactilars o les múltiples càmeres posteriors. Qui vulgui separar-se d’aquesta moda de tots els telèfons iguals haurà d’arriscar i anar a marques com Blackberry o Nokia, que recuperen models antics, amb els riscos que això pugui suposar.

Com sigui, i com fa temps que predico en aquest espai, la falta d’innovació en aquest sector és evident, i la mostra és aquest article.

Tots els mòbils són iguals?

Tots els mòbils són iguals?SEGRE

tracking