SEGRE
Podcasts Premium

Podcasts PremiumSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La setmana passada

vaig parlar-los del renaixement dels

podcasts

d’àudio i de les possibilitats que ofereixen. Avui seguim per aquesta línia afegint-hi un petit paràmetre que a molts els sonarà, un afegitó al final de cada concepte que ens suggereix que la cosa és especial. Els parlo d’allò Premium. Al capítol anterior els parlava de Youtube, i com els seus continguts eren gratuïts a canvi de publicitat. Però ja hi ha plataformes, i també Youtube ho estudia, les quals només ofereixen els continguts als subscriptors que paguin. Llegeixin aquí llocs com Patreon, de la qual ja vam parlar al seu moment, on els usuaris es subscriuen i, a canvi d’un cost mensual, tenen accés a continguts exclusius. És, com deuen haver comprès, una forma de monetitzar els continguts com ho pot ser oferir-los gratuïtament i incorporar-hi publicitat. Si ho posem en una balança, totes dues tenen avantatges i inconvenients.

Torno als podcasts d’àudio. Des d’un temps ençà, alguns d’aquests, els que tenien més audiència o productes i continguts molt específics i de qualitat, van decidir començar a tancar els seus continguts i oferir-los només per a subscriptors. És el cas de La Manzana Mordida, canal amb informacions sobre Apple, NordicWire, canal de tecnologia amb tocs d’humor, o My Gim en Casa. Els dos primers tenen un cost mensual de 5 euros, mentre que l’esportiu costa 10 euros. Un cop s’hi accedeix es poden consultar tots els continguts existents, tal com ho faríem a Netflix i altres plataformes similars.

Malgrat que sembli una bona forma per monetitzar continguts de qualitat, els podcasts Premium comporten també un problema important, i és que només hi poden accedir aquells que paguen, de manera que l’audiència potencial es redueix molt més que si es publiquessin en plataformes gratuïtes. Això implica que moltes vegades els autors hagin de recórrer a algunes vies paral·leles per publicar de forma gratuïta continguts a fi de guanyar audiència i fer que aquesta acabi finalment als canals de pagament. Ja veuen que tot això es pot convertir en una jornada laboral.

Podcasts Premium

Podcasts PremiumSEGRE

tracking