SEGRE
Les càmeres Evil

Les càmeres EvilSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El món de la fotografia avança a passos lents, però avança. Sobretot perquè està rebent cops cada vegada més forts de la seva gran competència, els telèfons mòbils. Fins i tot, dins de professionals del sector, fer esporàdicament fotografies amb el telèfon ja forma part de la seva vida i, inclús, feina. La gran versatilitat, rapidesa d’acció i compartició converteixen els smartphones en aparells fotogràfics a tenir molt en compte, sobretot quan llegim que hi ha marques que prometen fotografies de fins a 100 megapíxels. És per això que els fabricants de càmeres fotogràfiques no deixen de treballar per garantir un accés ràpid, gairebé directe, per enviar fotografies de la càmera al mòbil. I convertir aquests aparells en més accessibles per al gran públic.

Avui els vull parlar de les càmeres Evil, una revolució d’aquests aparells que va començar ja fa més de 10 anys però que avui dia estan molt de moda. Aquestes càmeres eliminen el sistema intern de miralls per un de digital i electrònic. Es tracta d’un canvi que implica que les càmeres Evil siguin molt més primes, transportables i, malgrat que pugui semblar que estiguin una mica per sota de les càmeres de mirall convencional, ofereixen una alta qualitat fotogràfica.

Pot cridar l’atenció el sobrenom d’Evil, que en anglès significa dimoni. Però són les sigles d’Electronic View with Intercheangable Lens, és a dir, visor electrònic amb objectius intercanviables. I és que aquestes càmeres són plenament compatibles amb tot tipus d’objectius per a realitzar tots els tipus de fotografies que es vulgui. Marques com Leica, Olympus, Panasonic o Fujifilm han tingut una segona vida amb aquest tipus de càmeres, amb les quals a més han reproduït els vells models de càmeres de rodet. A les marques clàssiques Nikon i Canon els ha costat una mica més fer el salt.

Sigui com sigui, es tracta sens dubte d’uns aparells solvents, moderns i amb qualitats fotogràfiques excel·lents que agradaran a tots aquells que sempre han volgut iniciar-se en aquest món. I amb un ventall de preus que agradarà a totes les butxaques.

tracking