SEGRE
IA i el nou Photoshop

IA i el nou PhotoshopSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Els usuaris

d’un dels programes més populars d’edició fotogràfica, el ja mític Photoshop d’Adobe, han vist com el programa rebia fa uns dies una nova actualització, anomenada CC 2021, que incloïa una sèrie de millores interessants pel que fa a la creació i a la intel·ligència artificial.

La primera de les novetats és l’eina de canvi de cel, que ens permetrà, gràcies a la intel·ligència artificial, canviar el cel de les nostres fotografies pels establerts i preparats que ens donarà la mateixa eina. Si el cel d’una fotografia d’una ciutat ens ha quedat gris, el podrem canviar per un capvespre amb tons rogencs. És una eina que funciona bé i que ens permetrà modificar les propietats de la nova capa de cel que substitueix el nostre, i respectarà els elements que no en formin part, com edificis o persones.

La segona gran novetat, una mica més polèmica, són els filtres neuronals de Photoshop, molt vinculat a les noves tendències en xarxes socials, que permet modificar elements característics del nostre rostre, com suavitzar la cara o eliminar impureses. A través d’un sistema que analitza cada fotografia, el programa la processa per proposar embellir-la, almenys digitalment. D’entre els filtres, en trobem de característiques que s’han popularitzat darrerament, com el que ens permet rejovenir-nos o posar-nos anys. Amb aquests filtres neuronals, podem inclús canviar les expressions facials, com afegir un somriure natural o una cara enfadada, la direcció de la mirada o la direcció de la llum que toca a la cara. En definitiva, és un procés digital fotogràfic que pot canviar completament el rostre d’un retrat en una època d’auge de les

fake news

. Sembla que Photoshop hi aporti el seu granet d’arena. Malgrat això, a dia d’avui aquestes millores semblen més una pràctica per jugar que d’afavorir la seva implementació en el disseny i retoc fotogràfic.

Sembla que Photoshop vol atansar-se cada vegada més als usuaris novells i cap a la tendència dels filtres i modes de les xarxes socials. És una tendència correcta o l’inici d’un cert desprestigi d’una marca tan respectada?

IA i el nou Photoshop

IA i el nou PhotoshopSEGRE

tracking