SEGRE
Organitzar el record

Organitzar el recordSEGRE

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Fa anys ho tindríem clar

. Fèiem les 24 o 32 fotografies que ens oferien els carrets de fotos i els acabàvem revelant i posant en àlbums fotogràfics que, ben conservats, ens durarien tota la vida. Però avui tenim aparells que fan fotografies i vídeos, a desenes per minut, i que acaben formant part d’una carpeta infinita d’elements que cada dia ocupen més capacitat. Necessitem, i ja sé que és un problema del primer món, mecanismes i fluxos de treball que ens permetin tenir-ho tot ben guardat i disponible per quan ens faci falta.

Un primer problema és que quan passem fotografies que hem fet amb el nostre mòbil a l’ordinador, normalment inclou material brossa provinent d’aplicacions com WhatsApp. Fotografies de grups amb desenes de persones que són de consum ràpid i que no volem emmagatzemar. Com a primera solució, els recomano que passin de forma regular totes les imatges al seu dispositiu principal, normalment ordinador, i que optin al mateix moment per netejar i quedar-se només amb aquelles fotografies que realment volen conservar. Si heu fet una tirada de deu fotografies d’una posta de sol, quedeu-vos només amb la bona. La resta, fora.

Tant Windows com Mac tenen programes natius propis perfectament vàlids per realitzar aquesta tasca, que si no la fem de forma regular, es pot convertir en una autèntica tortura, quan hàgim de tractar amb milers de registres de fotografia i vídeos. Un altre tema clau és la conservació. El format digital s’emmagatzema en discs durs, que no són perennes, no duren per tota la vida. Tenen una vida útil i qualsevol dia poden decidir que ja no funcionaran més. I ho haurem perdut tot. La importància de tenir ben triades les imatges és per poder enviar-les a algun sistema d’emmagatzematge al núvol, que ens permetrà tenir-les de forma permanent i, a priori, sense perill. N’hi ha de gratuïts i d’altres que, per una petita quota anual, els donarà espai més que suficient per a totes les seves fotografies. En aquests casos sempre és millor prevenir per evitar, d’un dia per l’altre, perdre tots els records de la nostra vida.

Organitzar el record

Organitzar el recordSEGRE

tracking