x
Catalán Castellano
Regístrate | Iniciar sesión Regístrate Iniciar sesión
Menú Buscar
Buscador de la Hemeroteca
Segre Segre Premium

Al servei dels servidors

Actualizada 07/12/2020 a las 15:49
Al servei dels servidors

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Al servei dels servidors

SEGRE
Al servei dels servidors

Todas las imágenes y contenidos de SEGRE.com tiene derechos y no se permite su reproducción y/o copia sin autorización expresa.

© Al servei dels servidors

SEGRE

Amazon és un

dels reis d’Internet, sense cap mena de dubte. I ho és perquè està sabent diversificar la seva oferta de serveis. Tothom coneix la seva potència pel que fa a botigues

online

i servei d’enviament de productes i logística. El que no es coneix tant, potser des d’un punt de vista d’usuari convencional, és que una de les rames que més beneficis li reporta és la dels servidors d’Internet. L’empresa es diu Amazon Web Services (AWS) i es dedica a oferir espais d’emmagatzematge de servidors al núvol. Per entendre’ns, ofereix espai d’emmagatzematge per a webs i diferents serveis vinculats a la xarxa.

Ja saben que sovint faig referència a l’Internet de les Coses (IoT), com un dels elements més destacats que ens portarà la informàtica rutinària del futur de casa nostra. Ho tindrem tot connectat, i estarà tot connectat. Però què passa si alguna de les funcions falla? És el que ha passat fa poc amb els servidors d’Amazon.

Per un problema tècnic van fallar durant unes hores i va afectar milions de persones i serveis web. Però també a l’Internet de les coses. Hi havia qui va tenir problemes per accedir a alguna pàgina web i d’altres que, simplement, no van poder entrar a casa. Això és degut als sistemes de timbres electrònics, que canvien els panys convencionals per sistemes connectats a Internet. També va afectar, per exemple, els robots aspiradors autònoms que tenim a casa, que van fallar i es van quedar paralitzats. I podria afectar també sistemes de seguretat i privacitat.

Poca broma amb Amazon Web Services.

Actualment controla el 33% del mercat de servidors del planeta, compartint percentatges similars amb Microsoft i el seu sistema Azure, i els servidors de Google Cloud. Un problema greu en algun d’aquests sistemes podria causar una fallada mundial.

Caldrà tenir-ho en compte quan parlem de vehicles autònoms connectats i altres serveis que comportin un cert risc, tot i que, en aquests aspectes, els servidors hauran de garantir un extra de seguretat indispensable.

Ja sabem què pot passar.

Descubrir
Lo más...
segrecom Twitter

Opiniones sobre @segrecom

Envía tu mensaje
Segre
© SEGRE Calle del Riu, nº 6, 25007, Lleida Teléfono: 973.24.80.00 Fax: 973.24.60.31 email: redaccio@segre.com
Segre Segre